26. maaliskuuta 2013

Mitäs seuraavaksi?

Postausta tulevaisuudensuunnitelmistani toivottiin muutamankin kerran, joten siitäpä aloitan!
Tosiaan: yo-kokeet ovat ohi ja alustavat tulokset on saatu. Kirjoitin syksyllä yhteiskuntaopin ja ruotsin. Reaalikokeesta sain M:n ja ruotsista E:n. Nyt keväällä kirjoitin äikän, pitkän enkun ja lyhyen matikan. Alustavat tulokset ovat E, E ja L. Kaikkiin tavotteisiin olen tähän mennessä yltänyt, mutta toukokuussa saa sitten nähdä pysyvätkö alustavat tulokset samoina :-)

Tänään tein yliopiston yhteishaun. Pähkäilyn jälkeen päädyinkin klikkaamaan ostoskoriini kolme paikkaa: opinto-ohjaajan koulutuksen, kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutuksen sekä maantieteet. Kaikki nää on Itä-Suomen yliopistossa, Joensuun kampuksella.


Opinto-ohjaajan koulutus on kirkas ykkösvalintani. Sinne haluan ehdottomasti eniten. Opon hakuun kuuluu kaksi pääsykoetta (VAKAVA-koe ja aineistokoe) sekä haastattelu. Ensimmäiseen pääsykokeeseen pitäis alkaa lukemaan jo nyt, sillä koe on jo toukokuussa ja kysymykset voi olla melko nippelitietoa... Opon koulutus antais valmiudet toimia oppilaan- ja opinto-ohjaajana sekä aineenopettajana, mutta myös muissa ohjaustyössä ja koulutuksen asiantuntijana.
Kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen koulutukseen hain, sillä sitä kautta voin päästä opiskelemaan opon ammattiin. Voin siis suorittaa kasvatustieteiden kandidaatin tutkinnon ja hakea sen jälkeen opon maisteriohjelmaan.


Toinen vaihtoehtoni on siis maantieteen koulutus. Mantsaan on kesäkuussa valintakoe, joka pohjautuu lukion mantsan 1-3 kursseihin. Maantieteen koulutuksessa minuu kiinnostaa eniten tuo ympäristöpolitiikka, ja pääaine valitaankin myöhemmin opintojen kuluessa.

Jostain syystä en millään haluais pitää välivuotta. Pelkään että erakoidun ihan kokonaan ja jos kaikki kaverini muuttaa muille paikkakunnille opiskelemaan. Yliopiston kautta toivottavasti voisin saada uusia tuttuja. Jos kuitenkin käy niin ettei opiskelupaikkaa tule mistään, niin yritän etsiä vimmatusti töitä ja opiskelen vieläkin ahkerammin seuraaviin valintakokeisiin. Täydellisessä tulevaisuudessa pääsisin heti ekalla haluamaani opiskelupaikkaan, saisin opintojen ohella tehtyä jotain työtä ja valmistuisin kiitettävän nopeesti että pääsisin tekemään jotain muutakin kun vaan opiskelemaan :-D


Nyt keväällä miulla on suunnitelmissa tehdä töitä ja lukea pääsykokeisiin. Kesä menee toivottavasti töissä ja hyvistä ilmoista nauttiessa. Kesällä täytyy nyt ainakin pitää piknik, tehdä lettuja omalla pihalla, mökkeillä, grillata ihan liikaa ja juhlia. Luultavasti tulee myös käytyä Sulkavalla joskus. Kesälle on suuri tavoite: saada nimittäin autokoulu vihdoin ja viimein käytyä!


Toivottavasti tää oli edes vähän sellainen millasta postausta toivoitte :-) Jos jäi kysyttävää niin kysykää ihmeessä, ja kommentit on aina enemmän kun tervetulleita!

xoxo,
Ilona-Anniina

12 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa! :) Ja ei liikaa kannata opintojen suhteen hoppuilla - töitä ehtii tehdä koko elämän, nyt pitää nauttia tästä mahtavasta elämänvaiheesta, joka on niin uniikki ja huikee! (ps. see you tomorrow ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Ei kannata joo, mutta toisaalta haluis vaan tän opiskelun "alta pois", heh :-D

   Poista
 2. tää oli tosi hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Moi! Miulla ois yks postausehdotus (kun niitä olet kaipaillut?): miten arvosi ja asenteesi ovat muuttuneet vuosien saatossa (ei nyt ihan pienestä lapsesta asti tarvitse) esimerkiksi perheen, ystävien, koulun, päihteiden, rakkauden (parisuhde, avioliitto, jne.), terveellisyyden, onnellisuuden tms. kannalta.Ja onko ne muuttanu esim. siun elämäntyyliä ja miten :) vähän syvällisempää siis mutta olisi hauskaa/kiinnostavaa kuulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiitos hyvästä postausideasta! Tästä kirjoittelen varmasti mahdollisimman pian.

   Poista
 4. Voiku kiva postaus :-) Ja sullakin siis VAKAVA:n lukeminen, niin mullaki, o-ou :D Ite haen luokanopettajaks..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Onnea pääsykokeisiin, toivottavasti vakava menee meillä molemmilla hyvin :p

   Poista
 5. Tän vuoden VAKAVA vaikutti paljon mielenkiintosemmalta ku viime vuonna esimerkiksi. Tsemppiä lukemiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olihan tuolla ihan mielenkiintoisia aiheita! Kiitos :)

   Poista
 6. Hui mä hain kans opoksi ja tuonne kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutukseen :D jospa nähdään pääsykokeissa ;) VAKAVA vaikuttaa vaikealta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh samikset! :-D Vakava saattaa kyllä olla haastava, joten nyt vaan pänttäämään :))

   Poista