29. elokuuta 2013

Helsinki, days 2&3

Taas istun junassa, tällä kertaa määränpäänä on kotoinen Joensuuni. Toinen päivä Helsingin päädyssä meni jotenkin ohi :-D Jenny tuli yöks, joten nukuttiin pitkään ja vasta iltapäivällä jaksettiin poistua asunnolta ulos. Kävin kurkkaamassa Jennyn asunnon, jonka jälkeen mentiin yhessä kauppaan ja tehtiin (Elina teki) hurjan hyvää avokado-herne-kesäkurpitsa-kana-pestopastaa.


Tänään aamulla päätin lähtee tutustumaan Kiasmaan, koska siellä oli menossa kaks mielenkiintosen kuulosta näyttelyä. Ensin kiersin Eija-Liisa Ahtilan näyttelyn Rinnakkaiset maailmat, joka koostu enimmäkseen erilaisista videoteoksista. Tosi mielenkiintosia olivat kyllä, ja tätä kerrosta kiertäessä menikin yli tunti. Oli mageeta istua kattomassa videoteosta, kun ympärillä oli 4 isoa kangasta, joihin heijastui samasta kohtauksesta neljä eri näkökulmaa. Yhdessä vaiheessa kahdelta kankaalta katsojaa osotettiin aseella, kun toisessa kahdessa kankaassa oli uhrit. Tuntui kun olis ollut siellä mukana tapahtumissa. Ei se kyllä mikään hilpeä videonpätkä ollut, mutta tosi vakuuttava ja mieleenpainuva kokemus.


Tokana oli Marja Kanervon Esiinkatoavaa. Koko museokierroksen viimeset kaks työtä oli kyllä parhaat. Ensin oli suuri sali, johon astuttaessa ensin näky koko seinään rapsutettu sana "enemmän". "Vähemmän" olikin salin vastakkaisella seinällä ja vieläkin isommilla kirjaimilla. Vähemmän on enemmän! Niin tietysti. Hymyilytti vähän. Paras kaikista oli ehdottomasti teos, jonka näki myös rakennuksen ulkopuolelta ikkunoista. Taiteilija oli pyytänyt vierailijoita suunnittelemaan seinälle joku teksti/kuva, ja hän valitsi sit ehdokkaista mieleisensä. Loppujen lopuks seinälle päätyi lause "Tahdoin vain tuhlata paperin" ja alanurkassa "vieressä piirtävä pinkkipaitainen tyttö on kaunis". Parasta oli alkuperäisessä suunnitelmassa kumitettu "yolo" :-D Tietääköhän suunnittelija että hänen teoksensa päätyi Kiasman seinälle! Hymyilytti pitkään ja paljon.

Oikealla toi lopullinen teos
Tässä se alkuperäinen suunnitelma
Muita ehdokkaita

Nyt istun flunssaisena junassa mutta onnellisena siitä että päätin lähteä pienelle reissulle. Paljon ihanampi palata koulunpenkille maanantaina kun on lomalla tehnyt muutakin kun maannut sängyssä :-D

xoxo,
Ilona-Anniina

4 kommenttia:

 1. Oon pitkään jo lukenu tätä blogii mut nyt vasta tulin eka kertaa kommentoimaan! En ees voi sanoin kuvailla miten ihana tätä blogii on lukee!
  Et esitä mitää vaa oot aidosti oma ittes ja se on tosi hieno juttu:) Ja tosi kiva ku blogi kertoo muustaki ku muodista jne.
  Oon monesti siut täällä Joensuussa nähny ja siun positiivisuus saa hymyn omallakki naamalle :)
  Jatka samaa rataa !<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentista :))

   Poista
 2. Oi vaikuttaa hienoilta kokemuksilta noi näyttelyt! :) Harmi kun en ole itse vielä ikinä päässyt käymään Kiasmassa, mutta ehkä vielä joskus... Joko jännittää opiskelujen alku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehottomasti käydä, jo se pelkkä Kiasman rakennus on aivan upea :-) Jännittää vähän joo! En oikein tiiä mitä odottaa :-D

   Poista