7. syyskuuta 2013

Ensimmäinen kouluviikko

Niin hektinen viikko alkaa olla takanapäin että huhhuh. Miulla alko koulu siis maanantaina, ja sen jälkeen onkin ollut aikamoista pyöritystä koko ajan, etten oikeesti millään vaan saanut kirjoteltua. Meillä oli tää ensimmäinen viikko ns. orientaatioviikko, eli päivät koostu enimmäkseen tuutoreiden kanssa oman alan opiskelijoihin tutustumisesta ja luennoista joilla saatiin pohjaa yliopisto-opiskeluun sekä ekan vuoden opintoihin.


Viikon aikana on ehtinyt olemaan myös kolmet (3!) bailut. Maanantaina oli baaribileet, keskiviikkona yliopiston kaupunkisuunnistus ja eilen perjantaina meiän aineryhmän tutustumisbileet. Kaupunkisuunnistuksessa kierrettiin 10 hengen porukalla rasteja ympäri Joensuuta. Meiän upea pukeutumisteema oli spurgut tai pulit tai mitkä lie :-D Hauskaa on kyllä ollut, ja paljon.


Alotin siis Itä-Suomen yliopistolla (Joensuun kampuksella) ja miun ala on maantiede ja ympäristöpolitiikka sekä -oikeus. Käytännössä tää tarkottaa sitä, että ens keväänä valitaan kolmesta eri pääaineesta yksi: joko maantiede, yhteiskuntamaantiede tai ympäristöpolitiikka ja -oikeus. Osasta mantsan puolelta valmistuu myös aineenopettajia, mutta muut on asiantuntijoita! :-D Tällä hetkellä minuu kiinnostaa pääaineista eniten tuo ympäristöpolitiikka. Ensimmäinen vuosi menee perusopintojen parissa, joten mieli voi pääaineen suhteen muuttua vielä monesti, mutta sivuainetta pitäs kohta alkaa miettimään myös. Oon ajatellu käydä historian kursseja ja kattoo millasia ne olis. Nyt aluks miulla on alkanut Johdatus oikeudellisiin opintoihin -kurssi, ja ens viikosta eteenpäin alkaa sitten sen lisäks ainakin mantsan ja ympäristöpolitiikan peruskurssit, ruotsin kurssi ja empiirisen tutkimuksen kurssi.


Opittavaa, sulattelemista, miettimistä, tutustumista ja sosiaalista kanssakäymistä on ollut hurjasti. Opinnot on kuitenkin lähteny aika mukavasti alkuun, ja nyt ootan innolla mutta jännittäen noita mantsan kursseja. Toivotaan että ymmärrän luennoilla edes jotain, vaikka välillä tuntuukin että oon meistä se randomein opiskelija, kun oon lukenut mantsaa vaan kahden kurssin verran. Hirveesti on töitä tehtävänä, mutta yritän jaksaa. Jotenkin ihanaa päästä kunnolla pänttäämään, kun pänttäämisen aiheena on sellanen asia joka oikeesti kiinnostaa.

xoxo,
Ilona-Anniina

4 kommenttia:

 1. Olitte ihana ryhmä kaupunkisuunnistuksessa, teille oli huippua pitää rastia :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä tosi hauskaa ja ihan huippu porukka :-) Kivaa että osattiin olla kivoja rastilla :D

   Poista
 2. Woooot onko Elina sun luokal?? Elina on täält Kouvolast!! ohoo hassua :D oltii lukios rinnakkaisluokkalaisii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööh, joo varmaan kyseessä on sama henkilö. Mantsalaisia ollaan molemmat :)

   Poista