11. marraskuuta 2013

Yksin asumisesta

En voi käsittää miten nopeesti aika on mennyt! Nyt on jo marraskuu ja oon asunut tässä asunnossa reilun kolmen kuukauden ajan. Kyllähän tähän on hyvin tottunut. Joku pyysi postausta yksin asumisesta, joten tässäpä jotain mietteitä siitä aiheesta :-) Asuntopostaus löytyy täältä.

IMG_9067

Yleisesti ajatellen omillani asuminen on ollut suunnilleen sitä mitä toivoinkin. Parasta on se, että saa mennä ja tulla juuri niin kun haluaa. Saan päättää mitä syön ja milloin, voin sisustaa ja pitää asunnostani huolta niin kuin tahdon, tiskaan sillon kun haluan (eli yleensä vasta pakon edessä) ja voin keittää baarireissun jälkeen nuudeleita klo 3:00 jos nälättää. Toisaalta yksin asuminen on tuonut myös paljon vastuuta. Pitää muistaa maksaa laskut ajallaan, pestä vaatteet ennen kun puhtaat sukat loppuu (nimim. tilanteeni tällä hetkellä), käydä kaupassa ja tehdä järkeviä ostoksia.

IMG_9030

Oon aina viihtynyt hyvin yksin, ja nykysin vietänkin tosi paljon aikaa ihan vain itseni kanssa. Jos juttuseuran tarve iskee niin yleensä suuntaan vanhempieni luo viettämään aikaa. Miulla on sillä tavalla hyvä tilanne kun tosiaan voin mennä äitin ja iskän luo ihan millon vaan haluan, sillä asun noin kolmen kilometrin päässä lapsuudenkodistani.

IMG_9022

Välillä kiroan sitä että asun yksin vähän kauempana keskustasta ilman autoa. Joudun flunssaisena vetämään sadevaatteet päälle ja pyöräilemään Niinivaaran mäkeä ylös kohti kauppaa vaikka ei huvittaisi. Välillä väsyttää niin paljon että tekis vaan mieli pakata kimpsut sekä kampsut ja palata vähäks aikaa äitin hellään huomaan. Joskus kiukuttaa ja uuvuttaa niin että itkettää. Onneksi näitä fiiliksiä on melko harvoin! Sen lisäksi sateessa pyöräilyn jälkeen on tosi hyvä fiilis kun saa kuivat sukat jalkaan. Siitäkin selvittiin ja minähän pystyn tähän perkele.

IMG_9036

Yksin asumisen myötä oon alkanut pyöräilemään paljon enemmän. 10 kilometriä päivälle on aika perus määrä, vähän väliä enemmänkin. Yksin asumisessa positiivisesti oon yllättynyt ruuanlaitosta, joka on oikeastaan aika hauskaa. Omien askareiden huolehtimisesta tulee aikuinen ja itsenäinen olo. Eniten vihaan tiskaamista ja väsyneenä painavien kauppakassien kanssa pyöräilyä. Eniten entisestä kaipaan tiskikonetta, saunaa, Oltermannia, äitin ja iskän kanssa Hyvien ja huonojen uutisten kattomista, Helsingin Sanomia, isoa taloa josta löytää kaiken mitä tarvitsee (esim. nyt kun yritän tehdä joulukortteja, öö, onkohan miulla edes liimaa täällä...) ja Veetiä tietenkin.

IMG_8983

All in all, kyllä tää on oikeastaan aika hauskaa puuhaa. En mie ikinä enää voi kuvitella muuttavani vanhempieni luo (sori äiti!). Nyt miun koti on kuitenkin täällä toispuol jokkee. Täällä mie viihdyn parhaiten.

IMG_8999

xoxo,
Ilona-Anniina

14 kommenttia:

 1. Ääh, kirjotin viestin ja se katos! Pakko kirjoittaa uusiks :)

  Ensinnäkin Ilona oot ihana ja tää postaus lämmitti mua. :)

  Muutin itsekin omaan kotiin melko samoihin aikoihin sun kanssa. Vaikka käynki porukoilla melkein joka viikonloppu, niin kyllä mä viihdyn omassa kodissani. Äiti ihmettelee välillä, että miten mä jaksan olla yksin omassa pienessä asunnossa, mutta kun tää on mun koti nyt ja täällä mun sydän on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Miullakin äiti kyselee melkein aina että enkö voisi muuttaa jo takaisin vanhempien luo :-D Kai se vaatii niilläkin vähän totuttelua, mutta kyllä yksin asuminenkin on aika mukavaa.

   Poista
 2. oot sie nii sulloine! :-) ja kyllä - LEIKKAA HIUKSESI. toi instagram kuva missä sulla on lyhyempi tukka - to die for koko likka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tarkotat varmaan twitter-kuvaa? :) Pitää harkita vielä, olis kyllä kivaa vaihtelua mutta toisaalta oon niin tottunut tähän pitkään tukkaan.

   Poista
 3. komppaan edellistä, lyhyempi tukka sopis sulle niiiin hyvin! leikkaa leikkaa!

  VastaaPoista
 4. Hei ei nyt liity tähän mutta tiesitkö että niitä e.l.f.in meikkejä saa Joensuussa ainakin siitä yhdestä keskustan apteekista mikä on siinä Nordean ja rosson välissä ? :) itse vaan tänään huomasin käydessä että semmonen hylly oli siinä heti kassan vieressä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tiesin, mutta tilaan silti mielummin netistä :)

   Poista
  2. Onko ne netissä sitten halvempia? :) En ite oo käyttäny sen merkkisiä meikkejä yhtään enkä tullu kattoneeks niitä hintoja sieltä apteekistakaan :D

   Poista
 5. Hei sellanen kyssäri että käytkö sä vielä siis töissä vai kuinka maksat vuokran tohon sun kämppään? Tai siis onko vaan opintolaina? Kun tässä ite oon kattellu kämppiä ja tekis mieli niin muuttaa ihan yksikseni mutta oon niitä tukipuolia yrittänyt kattella tuloksetta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn viikonloppuisin töissä. Vuokran maksan tuilla ja muuten elän palkalla ja säästöillä, lainaa en oo (ainakaan vielä) nostanut :) Jos opiskelet korkeakoulussa niin saat opintorahaa, asumislisää ja myös opintolainaa halutessas. Kelan sivuilta löytyy niitä laskureita :)

   Poista