31. joulukuuta 2013

Vuosi 2013 tiivistettynä

Miettikää, vuorossa on jo neljäs vuosikatsaus!!! Elämäni vuodet 2010, 2011 ja 2012 löytyy jo tiivistettynä blogistani. Nyt on aika hyvästellä vuosi 2013. Tää vuosi on ollut täynnä tapahtumia. Tänä vuonna oon kasvanut enemmän kun koskaan, saavuttanut paljon ja oppinut sitäkin enemmän. En voi sanoo että tää vuosi on ollut elämäni paras vuosi, mutta vuoden aikana oon kyllä kokenut niin paljon etten ikinä unohda vuotta 2013.

Tammikuu
Tammikuu oli viimeisten koulupäivien aikaa. Kävin melko turhia kursseja (muistelen kotitalouden kurssia lämmöllä). Harjottelin kirjoituksia varten, opettelin tekemään kynsiä ja nautiskelin lumesta. Pidettiin kavereiden kanssa Harry Potter -maratoni, joka oli vähän liian iso haaste sillä ei jaksettu kattoo kaikkia nukkumatta välissä :-D

Helmikuu
Helmikuussa oli ensimmäiset yo-kokeet ja kuuntelut. Värjäsin punaset hiukset pois (nyyhkis) ja kannustin Arionia Suomen euroviisuedustajaksi. Hieno lippunikaan ei toiminut... Vihdoin ja viimein alkoi odotettu lukuloma ja vietettiin unohtumattomat penkkarit ja abiristeily! Vitsi kun sais ton penkkaripäivän takasin, se oli niin mahtava :-)

Maaliskuu
Maaliskuussa vietin lukulomaa ja työskentelin WWF:n feissarina. Käytiin perheen kanssa Helsingissä baletissa, ja reissun jälkeen urakka alkoi. Kirjotin lyhyen matikan, äikän ja enkun, joista tuli kaikista E:t :-) Yliopistohaun viimesillä hetkillä päätin hakea opiskelemaan myös maantiedettä, ja sille tielle olenkin jäänyt.

Huhtikuu
Huhtikuun alussa otettiin äkkilähtö Kanarialle. Muuta järkevää huhtikuussa en tainntukaan sitten tehdä... Päivät meni Doctor Whon ja pääsykoekirjojen parissa. Oli mukavaa olla lomalla, mutta samalla päiviin kaipasin lisää sisältöä.

Toukokuu
Vietettiin vappua ihanan isolla kaveriporukalla. Vakava-kokeen jälkeen siirryin lukemaan maantietoa, ja Krista Siegfriedsin sijoitus euroviisuissa oli iso pettymys. Maattiin kavereiden kanssa rannalla aina kun pystyi. Sain yo-lahjani eli uuden kännykän jo etukäteen. Ylioppilaan paperit varmistui, ja tuli lakin ostamisen aika. Olin tosi tyytyväinen itseeni ja ylpeä papereistani. Värjäsin ja leikkasin kampaajalla ihanat hiukset.

Kesäkuu
Kesäkuun alussa saapui vihdoin se odotettu päivä. Yo-juhlat on kyllä ehdottomasti ollut yks elämäni parhaista päivistä. Juhlittiin ensin Helsingissä pääsykokeiden päättymistä, sitten Joensuussa Sannin synttäreitä ja viimeiseksi tietysti juhannusta. Alotin shoppailun omaa kotia varten, mökkeilin perheen kanssa ja söin suklaamansikoita.

Heinäkuu
Heinäkuussa alotin taas kesätyöt torikahviossa. Vietettiin siskojen kanssa iltaa, jota muistelen vieläkin lämmöllä, millon otetaan taas uusiksi Hanna ja Noora! Käytiin Juulin ja Annan kanssa Kiteellä maakuntamatkailemassa ja Ilosaarirock meni oikeastaan kokonaan töissä. Käytiin Ikeassa shoppailemassa uutta asuntoani varten vaikka mitä kivaa.

Elokuu
Elokuun alussa muutin vihdoin ja viimein omaan kotiin, viihtyisään yksiöön Joensuun Niinivaaralle. Vietettiin kavereiden kanssa tuparit. Koulut alkoi mutta mie en mennytkään koulun penkille, iiks! Kävin lomailemassa Ellun luona Helsingissä, jännitin yliopiston alkamista ja söin rapukesteillä jopa kaksi rapua (yöks).

Syyskuu
Syyskuussa alkoi puhaltaa uudet tuulet! Kaikki vanhan kaveriporukan ystäväni muutti eri puolille Suomea ja jäin yksin kotoisaan Joensuuhun. Aloitin opiskelemaan maantiedettä ja ympäristöpolitiikkaa Itä-Suomen yliopistossa. Oli fuksiaiset, kaupunkisuunnistus ja kaikki muut häppeningit. Oli unettavia luentoja ja mielenkiintoisia luentoja. 22.9 oli Cheekin mahtava jäähallikeikka ja samalla kävin ottamassa ensimmäisen tatuointini. Alotin syyskuussa myös työt optikkoliikkeessä jossa oon edelleenkin.

Lokakuu
Vietin entistä enemmän aikaa itsekseni. Pyöräilin enemmän kun koskaan ja ihastelin ensilunta. Ostin ihanat Etnia Barcelonan silmälasit joita käytän nykyisin koko ajan. Ikävöin kavereitani, mutta onneks nähtiin melko usein viikonloppuisin. Täytin 19.

Marraskuu
Marraskuusta ei oo (tänäkään vuonna) oikein mitään kummempaa kerrottavaa. Koulujuttuja, juhlia, kirppariostoksia ja koti-iltoja. Alotin odottaa joulua. Ei oikeastaan muuta kerrottavaa, oli vissiin vähän tylsä kuukausi... :-D

Joulukuu
Koulu loppu melkein heti joulukuun alussa. Juhlittiin ainejärjestön kanssa Suomen itsenäisyyttä ja kavereiden kanssa pikkujouluja mökillä. Ensimmäistä kertaa menin pois kotoa jouluksi (vanhaan kotiini siis... :-D) Oli sateisin ja synkin joulu jota muistan olleen koko elinaikanani. Joulu oli silti yhtä ihana ja rentouttava kuin aina. Värjäsin hiuksiini punaisen liukuvärin.

Näiden postauksien tekeminen on vuosi vuodelta vaikeampaa mutta toisaalta ihanampaa. Toivotan vuoden 2014 tervetulleeksi odottavin ja onnellisin mielin.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

xoxo,
Ilona-Anniina

11 kommenttia:

 1. Oikein mukava vuosi näyttää olevan. Ei vitsi tuo tämänhetkinen banneri on suloinen kuvineen kaikkineen! :)

  http://fashionistadonthesitate.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :-) Ihana vuosi takana, toivottavasti vielä parempi edessä!

   Poista
 2. mitä sie teet tuolla silmälasiliikkeessä? :) millainen on työpaikkana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjänä oon, eli oon kassalla myymässä kaikkea pienempää (esim. piilarinesteet, puhdistusaineet jne), valitsen asiakkaiden kanssa kehyksiä, siivoilen liikkeessä, auttelen muita työntekijöitä missä milloinkin tarvitsee. Oon opetellut linssejäkin, mutta vielä tähän mennessä en oo myynyt silmälaseja kokonaan itse, vaan valitsen asiakkaiden kanssa kehyksiä ja muut työntekijät tekee sitten myynnin loppuun eli etsii parhaat linssit, laskee hinnan yms. Optikon töitä en tietenkään tee :-D Työpaikkana tosi mukava! Aluks kehyksien valitseminen tuntu haastavalta, mutta tän työn oppiminen on tosi palkitsevaa. Ja ihmisten kanssa on miusta aina ihanaa työskennellä :)

   Poista
 3. Tää oli ihan hullun kiva postaus, kiitos! :-)
  Onnea ja valoa myös sun uuteen vuoteen! Toivotaan että saatais se lumi piakkoin, nimemerkillä myös sateisin ja synkin joulu pitkään aikaan täällä toisella puolella Suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon itselles! :) Sitä lumista talvea joo odotellessa. Huoh :(

   Poista
 4. anteeks henkilökohtainen kysymys mutta oletko vielä santerin kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittoo, ei olla seurusteltu enää aikoihin

   Poista
 5. Mulla on ikävä Ilona sinun postauksia, koska olet ehdottomasti yksi parhaista bloggaajista. ♥ Koska aiot palata takaisin blogin pariin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista kehuista :) Vasta muutama päivä sittenhän mie kirjottelin? Oon just kirjottamassa uutta postausta :)

   Poista
 6. Upsis! :D Niinpä oletkin! Mulla on kirjanmerkeissä tämä sinun blogi, niin nyt kun vuosi vaihtui niin se ei ole enää automaattisesti näyttänytkään uusinta postausta (sekavaa, mutta toivottavati ymmärrät mitä tarkoitan :D). Niin sen vuoksi mie olen kokoajan luullu, että sie pidät blogitaukoa, ja joka kerta olen saanut pettyä, kun ei ole ollutkaan uutta postausta. Ihan hävettää.. :D

  VastaaPoista