14. heinäkuuta 2014

Lontoo: Päivä 5

Huhheijjaa nyt on Ilosaarirockit rokkailtu ja taas monta muistoa rikkaampana. Ennen kun mennään rokkitunnelmiin kertoilen kuitenkin vielä Lontoon reissun viimeisestä päivästä.
Sunnuntaina me lähdettiin kiertelemään hotellin läheistä aluetta tarkoituksena kävellä vähän markkinoilla. Aamupäivän sää oli sateinen, mutta supernami puuro ja kahvi piristi vähän. Kierrettiin Old Spitalfieldsin aluetta ja Brick Lanea, joista olis löytynyt vaikka minkälaisia vaatteita, asusteita, kirjoja, kuvia, ruokia...

IMG_4217
Untitled
IMG_4227
IMG_4242
IMG_4232
Untitled
IMG_4247

Markkinoilla kiertelyn jälkeen lähdettiin äitin ja iskän kanssa tsekkaamaan vielä muutamia nähtävyyksiä. Ensin lähdettiin Westminsterille. Siinä pyörittiin vähän aikaa turistipaljoudessa, josta matkaa jatkettiin Trafalgar Squarelle moikkaamaan korkean jalustan päälle nostettua Nelsonia. Tour de France oli ymmärtääkseni tulossa Lontooseen meidän lähtöpäivänä, joten kaupungissa näkyi aidoilla rajattuja reittejä (?). Samoin Trafalgar Squarella, jossa myös näkyi pyöräilyt isolla screenillä.

IMG_4255
IMG_4258
Untitled
Untitled
Untitled

Pienen lounastauon jälkeen jatkettiin matkaa muutaman metropysäkin verran lähemmäs kohdetta. Käveltiin jokireittiä pitkin ja toisella puolella jokea näkyi vaikka minkälaista lasirakennusta. Lopulta päästiin perille Tower of Londonin luo. Kuvia, vähän turistikauppoja ja ruokakaupassa käynti ennen kuutta (jolloin oikeastaan kaikki kaupat menikin jo kiinni!). Kaupunkikierroksen jälkeen palattiin kävellen hotellille, missä levättiin vajaa tunti. Loman lopuksi lähdettiin vielä koko porukalla yhdessä syömään. Tilasin aivan sairaan hyvää wokkia, mikä oli ehdottomasti reissun paras ruoka. Nam.

IMG_4329
IMG_4332
IMG_4336
IMG_4342
IMG_4347
Untitled

Maanantaina herättiin aikasin, nosteltiin kimpsut ja kampsut lentokenttäbussiin, jonotettiin tungoksessa lentokentällä ja lopulta juostiin portille. Kaiken kaikkiaan upea reissu takana. Paljon tuli nähtyä ja koettua taas. Lontoo oli kyllä tosi mukava kaupunki, enkä pistäis pahitteeks jos sinne joskus uudestaan vielä pääsisin. Tällä hetkellä taidan kuitenkin vaan yrittää opiskella, tehdä töitä ja säästää rahaa. Viime aikoina on nimittäin kasvanut halu lähteä Saksaan vaihtoon ehkä kolmantena lukuvuotena (paitsi että jalkapallossa ei Saksaa kannateta). Saas nähdä!

xoxo,
Ilona-Anniina

4 kommenttia:

 1. ette käyny camdenissa, notting hillissä tai covent gardenissa? mun lempipaikkoja lontoossa<3 mut lontoo on kyl täynnä ihania mestoja, tuli taas hinku lähtee kun sun kuvia katteli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä oon käyny kaikissa noissa, ihan niin ku ilona sanoi niin viidesdä päivässä pitää priorisoida! notting hilliin vois mennä uusiks vähän samoilee mutta covent garden on nähty ja lontoossa on muitakin markkina-alueita kuin camden. ;) greenwichiin menisin kyllä jos pääsisin taas joskus uusiks!

   t.noora

   Poista
 2. niin ku raahautu tollasen lontoon vakkarikävijän mukana nii ei siinä paljoo päässyt vaikuttamaan... vaikka en ois kyllä halunnutkaan edes heh heh :D noihin paikkoihin sit ens kerralla! ja british museumiin uudestaan!

  VastaaPoista