15. syyskuuta 2014

Morning has broken

Sunnuntain kaltaisia päiviä sais olla enemmän viikossa. Päivä, jolle ei ollut mitään kummempia suunnitelmia mutta tulikin jos jonkinlaista puuhailtavaa. Heräsin aamulla oikein hyvin nukuttujen yöunien jälkeen keittämään kahvia. Katottiin Annin, Ainon ja Hannan kanssa vähän telkkua ja juteltiin, kunnes äiti laitto viestiä että ovat lähdössä käymään mökillä. Koska ulkona niin ihana ilma, päätin pesasta hampaat, vetää lenkkarit jalkaan ja lähtee porukoitten (sekä Veetin) kanssa vähän ulkoilemaan ja kuvaamaan. Meidän mökin alueella on tosi mäkistä maastoa. Äiti halus ettiä vähän sieniä niin lähdettiin sitten kiipeämään yhtä (jyrkkää) mäkeä ylös.

Untitled
IMG_5261
IMG_5314
IMG_5366
IMG_5437
IMG_5357

Vähän taisteluahan se ylös ja alas kiipeäminen oli, mutta mäen päältä oli kyllä aika siistit maisemat alas. Todellinen on top of the world -fiilis. Jossain vaiheessa säikähin aivan hulluna kun pusikosta alko kuuluu kahinaa. Joku karhunpentu lähestyy?? Tai jättihämähäkki??? Mutta ei, se olikin meidän tappijalkainen Veeti! En vieläkään tiiä miten Veeti pääs kiipeemään tonne ylös vanhuksen lonkillaan ja pikkusilla minijaloillaan. Ei siitä edes näkynyt muuta kun korvat kun se viiletti mäen päällä kaiken kasvuston keskellä :-D No, alas päästiin lopulta ja Vemu-raukka väsähti aika heti sen kiipeämisen jälkeen. Hyvä silti tietää et meidän vanhuksessa on vielä virtaa.

veeti1
IMG_5417
IMG_5393
IMG_5399
IMG_5421
IMG_5451

Mökkireissu jäi sienettömäksi, joten ajettiin äitin ja iskän sienipaikan kautta kotiin. Sieltä löytyi muutama tatti ja pari hienosti sammaleen alta kasvavaa kärpässientä. Hirvikärpäs- ja käärmepelosta huolimatta oli kiva päästä vähän fiilistelemään sienimetsäilyäkin.

IMG_5461
IMG_5478
IMG_5480

xoxo,
Ilona-Anniina

1 kommentti: