28. lokakuuta 2014

28.10.1994

Sunnuntaina otettiin Hannan kanssa asiaksemme kurpitsaurakka. Citymarketista löytykin pari isoa ja ihanan oranssia kurpitsaa! Tänä vuonna päätettiin nääs, että tehdään Halloweeniks kurpitsalyhdyt. Viimeks oon kurpitsoja koristellu viitisen vuotta sitten, kun Hanna oli tullu takasin vaihtovuodeltaan Amerikasta ja toi sellasen kurpitsalyhtysetin mukanaan. Kurpitsalyhdyn tekeminen on yllättävän helppoa ja tosi kivaa, vaikkakin vaatii vähän hermoja ja aikaa. Ensin kurpitsasta leikataan hattu irti, minkä jälkeen sisältä tyhjennetään siemenet ja rihmasto. Sen jälkeen voi esim. jäätelökauhalla kaapia se itse kurpitsan malto pois. Vähän jännitti saadaanko tuota maltoa tarpeeksi meidän leipomisiin, mutta lopulta sitä kertykin melkein 3 kiloa :-D Siemenetkin kannattaa hyödyntää (pestä ja paahtaa), ne on tosi herkkua!

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Meillä oli kuvan suunnittelussa apuna valmis sapluuna, joka teipataan haluttuun kurpitsan kohtaan ja sit ääriviivoja myöten pistellään (esim. nuppineulalla tai pienellä cocktail haarukalla) kuvio kurpitsaan. Kun sapluunan ottaa irti, pitäs kuvio hahmottua pienien pisteiden avulla ihan hyvin. Ite tein tällä kertaa hämähäkin, vaikka inhoonkin hämähäkkejä :-D Lopuks vaan leikataan pisteitä myöten ja poistetaan halutut palaset. Meillä oli käytössä tuohon leikkaamiseen tarkotetut pienet sahalaitaset veitset, mutta varmaan oikeastaan mikä vaan terävä ja pieni veitsi käy. Lopuks vaan hattu takasin päälle ja kurpitsa onkin valmis.

Untitled
Untitled
Untitled

Tänään siitä on pyöreät 20 vuotta kun meikäläinen syntyi maailmaan teidän kaikkien iloksi. Aika menee vuosi vuodelta vaan nopeammin. Synttäripäiväkin on oikeestaan vaan yksi muiden joukossa. Kohta pyöräilen ekologian luennolle, sitten luen vähän tenttiin kirjastolla ja klo 16 opiskelen vielä saksaa. Illalla tosin pääsen vielä saunomaan ja syömään äitin tekemää täytekakkua. Nom!

IMG_6334
IMG_6294

xoxo,
Ilona-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti