17. joulukuuta 2014

17: Perinteet

Eilisen luukku siirtyi tälle päivälle, sillä vasta klo 23:30 katsoin kelloa ja äkkäsin etten oo istunut vielä tietokoneen äärellä. Pahoittelut siis siitä! Oli vaan niin stressittömän vapaa päivä, että kaikki tuntui unohtuvan. Toisaalta hyvä niin. Tämän päivän luukusta löytyy siis joulun perinteitä, jotka on mulle tosi tärkeitä. Jokainen viettää joulua omalla tavallaan ja omista syistään, mutta tässäpä vähän meidän perheen perinteitä.

 1994
1994

Joulu on miulle kristillisen juhlan lisäksi juhla, joka muodostuu yhdessäolosta, ilosta ja rentoutumisesta. Joulu on hengähdys arjen keskellä. Jouluna on vaikea olla myrtsinä! Vaikka sinänsä en ehkä aina oo tosi "perinteinen" ihminen, on mulle kuitenkin joulun perinteet ihan ehdottomat. Ne säilyy aina vaikka maailma ja oma itseni muuten muuttuukin vuosi vuodelta hurjasti. Kyllä perinteetkin vähän tietysti mukautuu: lapsena me vietettiin joulut aina oululaisen serkkuperheen kanssa yhdessä, mutta vähitellen se on jäänyt. Nytkin onneks serkkutytöt on tulossa ens perjantaina muutamaks päiväks Joensuuhun :-)

1997
1997
2004
2004
2011 (1)
2011

Jouluaatto meillä alkaa aamupalalla ja aamun jouluohjelmilla. Jossain vaiheessa aamupäivää suunnataan saunaan. Lounaaks syödään joulupuuroa (mantelilla tietysti). Illan alkaessa hämärtyä lähdetään kävelemään viereiselle hautausmaalle, jossa käydään sytyttämässä kynttilät haudoille ja muistolehtoon. Viideltä alkaa keskustan kirkolla aattohartaus, johon osallistutaan vähän vaihtelevin kokoonpanoin. Ite kyllä oon aina ehdottomasti mukana, sillä kirkossa on jouluna ihana tunnelma! :-) Kirkossa alkaa aina tulla hirmuinen nälkä, joten heti kotiin päästyä aletaan kattamaan pöytää valmiiks illallista varten. En edes tiedä mitä kaikkea meidän joulupöydästä tänä vuonna löytyy, kaikkea hyvää varmasti :-D Masut täynnä aletaan illan viimeisenä juttuna availemaan lahjoja.

2011 (2)
2012 (1)
2012 (2)
2013 (1)

Joulupäivä ja tapaninpäivä menee vielä aattoakin rennommin. Monesti käydään esimerkiks isovanhempien luona kylässä, pelataan lautapelejä ja wiitä, syödään sitä mitä aaton ruuista on jäljellä, tänä jouluna toivottavasti käydään myös pulkkamäessä! Pyhien jälkeen alkaakin taas työt ja tänä vuonna myös muutto, mutta niistä ei viitti vielä stressata. Jouluhan on rauhottumisen aikaa :-) Nyt kun päästiin vähän vanhojen kuvien makuun, niin haluaisin esitellä vielä kirsikkana kakun päällä jouluttoman kuvan minusta vuodelta 2001. En kestä että oon joskus näyttänyt tolta :-D

2001

xoxo,
Ilona-Anniina

7 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :)

  Kieltämättä näyttää nopealla vilkaisulla vähän pojalta. ;)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus ja suloisia kuvia :---) ja HEI mitkä nostalgiaryöpyt, meillä oli samanlainen tommonen Maisa-hiiren (?) paperinen talo kuin tuossa 1997-kuvassa!! :-DD en ees muistanut ennen kuin näin sen tossa, haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi Maisa-talo oli ihan paras!!! :-) Mun ehdoton lapsuuden suosikki. Missäköhän se nykysin on....

   Poista
 3. Olin kommentoimassa täysin identtisesti ku Larissa! :D että nostalgiaryöpyt, aloin kattoo kuvaa että mitä erityisen tuttua tässä on... Ja sitten muistin, ja muistin, ja olin kysymässä että oliko se Maisa. Kaunis tarina, mä.


  Mutta ihana postaus :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo Maisa se oli! :D Ihan paras lahja sillon pienenä. Ja kiitos :-)

   Poista
 4. Ok, siitä tulikin täysin identtinen.

  VastaaPoista