6. joulukuuta 2014

6: Itsenäisyyspäivä

Hyvää itsenäisyyspäivää!
Tänään on ollut oikein ihana päivä. Valvoin eilen aika myöhään, joten heräilinkin tänään myöhemmin kun yleensä. Katoin aamupalaa syödessäni Sinkkuelämää ja laittauduin oikein rauhassa. Yöllä oli satanut lisää lunta maahan, onneksi :-) Bongasin myös päivällä kadulla kävelevän yliopiston itsenäisyyspäivän kulkueen! Myöhemmin mentiin vanhempieni luo, missä vietettiin yhdessä perinteisesti itsenäisyyspäivää. Katsoin hetken Tuntematonta sotilasta, jonka jälkeen pelattiin Aliasta. Mie ja Hanna voitettiin, jee! Pelin jälkeen alettiin laittaa yhdessä ruokaa, eli valmistelemaan juustofondueta. Sytytettiin myös perinteiset kaksi kynttilää ikkunoille pariks tunniks.

Untitled
 Untitled
Untitled
Untitled

Loppuun vielä kuvaa uusista silmälaseista, joihin oon tosi ihastunut! Ihanaa päästä vaihtelemaan tyyliä välillä, kun käytän laseja kuitenkin joka päivä :-) Vielä haluisin jotkut oikein räikeän värikkäät lasit, niin sitten mun kokoelma olis perfecto. Paitsi et sit luultavasti haluaisin taas jotkut uudet...

15774046780_03d26493a7_b-vert

xoxo,
Ilona-Anniina

4 kommenttia:

 1. Miltä ne uudet linssit tuntuuvat? Olisi mukava kuulla kokemuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kirjotella vähän fiiliksiä tähän kommenttiin jos sopii? :-) En ainakaan vielä oo tekemässä suurempaa postausta uusista laseista nimittäin.
   Oon nyt käyttänyt näitä uusia laseja parisen päivää ja voin todeta että sopivat ainakin mulle ihan täydellisesti. Ensimmäinen päivä tuntui vähän kummalliselta, en tosin tiiä johtuko se vaan voimakkuuden muutoksesta (tuli lisää miinusta) vai uusista linsseistä, luultavasti vähän molemmista. Nyt en enää huomaa edes muutosta :-D Mulla suurin ongelma oli siis ehdottomasti luennoilla, joilla joudun välillä katsomaan kauas taululle ja sitten taas omiin muistiinpanoihin. Kun oli vähän aikaa zoomaillut edestakasin niin silmät alko olla niin jumissa etten tahtonut nähdä enää kauas. Näillä se ongelma on kyllä kokonaan korjattu! Nään ihan vaivattomasti tosi lähelle, tietokoneen ruudulle tai ihan sinne kauaskin. Silmät ei tunnu enää luentojen jälkeen kipeiltä. Oon kyllä tosi tyytyväinen, ei tarvii enää siristellä millonkaan vaan kaikille etäisyyksille näkyy helposti. Vähän huomaan tosin linssin eron, eli hiukan sumenee kun nostan leuan ihan ylös ja yritän kattoa kauas. Sellasessa asennossa ei tosin tuu ikinä oltua :-D
   All in all, erittäin hyvin ovat toimineet ja tuntuneet helpoilta ja mukavalta käytössä. Sori pitkästä selostuksesta!

   Poista
 2. Ei se haittaa vaikka tarina on joskus hieman pidempi :)

  Kuullostivat mielenkiintoisilta nuo sinun valitsemat linssit ja noista linsseista tuli juttua koululla kahvilassa istuessa. Yksi opiskelukaveri kertoi että hänellä on juurikin kertomani tapaiset linssit. Hänellä oli siis Hoyan Nulux Activet, eli nämä: http://www.spectacleworld.co.za/enhancements/downloads/NuluxActive_Factsheet.pdf . Ovat ilmeisesti vastaavat kun nuo sinun linssit? Hänellä tosin oli kuulemma noista tuo vahvempi versio ja hän kyllä kehui kanssa niitä. Toimivat kuulemma oikein hyvin nykyisen muodin mukaisissa hieman suuremmissa kehyksissä ja silmät eivät rasitu luennilla lainkaan.

  Noita kyllä olisi kiva kokeilla,mutta voisikohan noita kokeilla jossakin? Kokeilen opiskelukaverin laseja, mutta hänellä oli erilaiset vahvuudet kuin minulla muuten ja näin eroa oli hankala huomata. Kaveri kertoi että hänen lasit olivat maksaneet noin 500€ ja se kylä kuullostaa aika kalliilta, tosin pelkkien linssien hintaa hänkään ei muistanut.

  Joka tapauksessa on mukava kuulla kokemuksia laseista myös myöhemmin :) Pitänee käydä optikolla tiedustelemass hintoja vai osaatko sanoa, missä hintaluokassa pelkät linssit on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä pakko myöntää, etten oo itse hirveesti tutustunut Hoyan linsseihin, kun Rodenstockin linssien kanssa tulee melkein ainoastaan pelailtua töissä. Pikkuisella selailulla vaikuttavat kyllä miltei samalta kun nämä mun linssit, kun linssin alaosassa on se 0,5 (tai Hoyalla 0,8) dioptriaa lisää. Ja jep, juurikin luennoilla ja muuten monipuolisessa katselemisessa nää on toimineet edelleenkin aivan täydellisesti.

   Linssejä itsessään on vähän haastava päästä kokeilemaan, mutta optikko osaa kyllä hyvin selittää ja yrittää myös havainnollistaa niitä linssejä. Hinnoista on vaikea mennä suoraan sanomaan, sillä hinta riippuu niin paljon paikasta, valitusta kehyksestä, linssien valmistajasta, voimakkuuksista, ohennuksista, erilaisista pinnotteista... 500€ kuulostaa kyllä mun korvaan aika hintavalta. Parhaan arvion saat kun meet liikkeeseen paikan päälle, sillon myyjä/optikko kuulee sun voimakkuudet ja osaa arvioida minkä tyylinen vaihtoehto olisi sinulle se toimivin.

   Vinkkaanpa nyt sen verran, että mun työpaikalla on aina ollut tosi hyviä tarjouksia opiskelijoille! :-) Siellä Marjo ja Marianna (ja miksen minäkin jos satut tulla juuri silloin käväsemään) kyllä auttaa mielellään kehyksen ja niiden linssien valinnassa sekä laskee hinta-arviota. Mee ihmeessä käväsemään liikkeellä! Facebookista löytyy nimellä Joensuun NäköPiste tai sitten suoraan http://www.nakopiste.fi/ :-)

   Poista