20. syyskuuta 2015

C'est la vie

Pariisissa vietin kolme yötä. Matkustin siis bussilla Brysselistä Pariisiin, joka olikin hyvä vaihtoehto! Bussimatka kesti nelisen tuntia, oli melko halpa ja bussi itsessään oli tosi siisti ja mukava. Ekana iltana kävelin Citén saarella Seine-joen rannalla. Oli tosi mukava päästä ihan vaan kävelemään vähän ympäriinsä ja tutustumaan kaupunkiin. Toinen päivä oli pyhitetty museoille. Päivälle oli vaikka minkälaisia suunnitelmia, mutta modernin taiteen keskukseen eli Centre Pompidouhun sekä jättimäisen suureen Louvreen tutustumiseen menikin oikeastaan koko päivä. Nurinkurin rakennettu Pompidou-keskus oli hieno nähtävyys jo itsessään ja yläkerran moderni taide oli siistiä. Louvressa sen sijaan, voi jestas! Ihan tulee hiki jo ajatuksesta! Toisen päivän iltana näin myös Eiffel-tornin iltavalaistuksineen.

Pont Neuf
Palais de Justice de Paris
Notre Dame
Centre Pompidou
Louvre
Arc de Triomphe du Carrousel
Jardin des Tuileries

Kolmas päivä startattiin siitä mihin edellisenä jäätiin, ja alkoi kävely pitkin kuuluisaa Champs-Élysées -katua kohti Riemukaarta. Sinne kiipesin ylös asti, vaikka puolessa välissä kiertäviä portaita meinaskin tulla vähän huono olo :-D Huipulta oli huikeat näkymät kaupunkiin. Kävin myös ottamassa perinteiset turistikuvat Eiffel-tornilla. Majoituttiin Pariisissa Hotel London -nimisessä hotellissa, joka oli kyllä aikamoinen löytö. Suht edulliseen hintaan sai oikein siistin huoneen ihan Pariisin oopperan vierestä. Viimeisenä päivänä kävin ihailemassa Sacré-Coeuria ja vähän uteliaasti nuuskimassa Moulin Rougen luona.

Arc de Triomphe
Opéra de Paris
La Basilique du Sacré Couer

Ehkä Pariisi tosiaan on yks niistä kaupungeista, joka on nähtävä kerran elämänsä aikana, mutta muuten tää kaupunki ei ollut ihan minua varten. Ehkä koska en puhu kuin pari sanaa ranskaa, ehkä koska kaupungin tunnelma oli jokseenkin kireä (?) tai ehkä koska mää vaan oon sellainen Saksan tyttö.

xoxo,
Ilona-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti