6. syyskuuta 2015

Ik hou van reizen

En oo koskaan aikasemmin käynyt Belgiassa, mutta oon kuullut paljon hyvää, joten olin reissusta tosi innoissani. Paikan päällä otin kesäkampanjana olleen Go Unlimited -junakortin, jolla sai matkustaa Belgian sisäisillä junilla 30 päivän ajan niin paljon kuin halusi. Ja sen hinta oli vain 25€ plus 5€ maksu itse muovisesta matkakortista... Voi kunpa Suomessakin olis tollasta! Perillä pyöräilin maalaismaisemissa, maistelin perinteisiä belgian(ranskan)perunoita lihapadalla (kummallista, mutta hyvää), tapasin kavereita Oudenaardessa ja join belgialaista tyttöolutta. Belgiassa parasta oli rento ilmapiiri, mukavat ihmiset, sympaattinen arkkitehtuuri ja maalaismaisemat sekä matkustamisen helppous. Pienessä maassa junilla kun pääsee niin helposti ja nopeasti paikasta A paikkaan B. Säät oli aika vaihtelevat: toisina päivinä oli lähemmäs +30, kun toisina taas alle 20 astetta ja sadetta. Missään ei tarvinnut jännittää, kun ihmiset oli niin helposti lähestyttäviä.


Pari yötä vietin myös paikallisten suosimassa rantakaupungissa Nieuwpoortissa. Kyseessä oli siis ihan selvästi lähistöllä asuville rakennettu lomakaupunki, jonka ranta-alue oli rakennettu täyteen korkeita kerrostaloja. Kun me suomalaiset mennään kesämökille keskelle metsää järven rantaan, belgialaiset menee meren äärelle pieneen kerrostaloyksiöön. Hirveästi muuta aktiviteettia pienen shoppailun, pyöräilyn, kävelemisen ja rannalla makaamisen lisäks paikasta ei löytynytkään. Ranta itsessään ja näkymä merelle oli kuitenkin aivan mielettömät. Onneks sille ajalle sattui niin loistavat kelit, että makasin kuin liimattuna hiekassa ja nautin lämmöstä :-D


Noh, siinäpä vähän alkua. Vielä olis luvassa tutustuminen Brysseliin ja Pariisiin.

P.S. Mulla on ikävä tonne merelle. Kuin ikuisuuteen jatkuvassa tyynessä maisemassa vaan on sitä jotain.

xoxo,
Ilona-Anniina

6 kommenttia:

 1. Olin juhannuksen aikaan Brysselissä kaverin luona, tykkäsin kaupungista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin kyl tykkäsin! Sopivan rento suurkaupunki :-)

   Poista
 2. vau, olitko siis ihan yksin reissussa vai reissasitko jonkun kanssa? oon nimittäin pitkään haaveillut yksinmatkaamisesta.. tosi ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksin lensin Belgiaan, mutta perillä mua ootti matkakaveri :-) Kiitos!

   Poista
 3. Oi vitsi mitä kuvia! Ja voih, mä en ikinä uskaltaisi edes lentää johonkin yksin, eksyisin kuitenkin. :-D

  VastaaPoista