18. syyskuuta 2015

I ♥ Brussels (sprouts)

Jee, mikä nopeus, mikä liikkuvuus, mikä keveys! Kaikki tämä siksi, että ostin tänään vihdoin ja viimein uuden läppärin. Olen rakastunut ♥ Vanha koneeni on vedellyt viimeisiään jo kauan, mutta uuden osto on venynyt ja venynyt... Sen lisäksi sairastin tuossa abouttirallaa viikon, mutta pikkuhiljaa alan olla täysissä voimissani. Enää nuha selätettävänä. Ja nää matkapostaukset... Jotes tutustutaas Brysseliin Ilonan näkökulmasta!


Belgian pääkaupungille Brysselille olin varannut vain yhden päivän. Mitään hirmuisia odotuksia ei ollut, kunhan halusin kävellä vähän kaikkialla ja nähdä vähän kaikkea. Brysselissä liikkuminen oli tosi helppoa, sillä yhdeksi Euroopan suurista kaupungeista Bryssel on mukavan näpsäkän kokoinen, ja jalan pääsi helposti paikasta A paikkaan B. Päivä alkoi yhdeltä Brysselin parlamenteista. Mukava poliisi tuli kartta kädessä kävelevää turistia jututtamaan, ja ymmärsin, että kaupungissa on yhteensä kolme (?) parlamenttitaloa, vai miten se nyt suomennetaan... Kävin moikkaamassa myös kuningasta palatsillaan, mutta ei ollut viitsinyt tulla paikan päälle. Yksi kohokohdista oli ehdottomasti Euroopan Unionin parlamenttiin tutustuminen, joka oli kyllä tosi informoiva ja hienosti tehty kokonaisuus! Näiden lisäksi vierailin myös kirkossa, jossa Belgian kuninkaalliset on kastettu, ja mahtipontisessa & vähän pelottavankin isossa oikeustalossa.


Päiväreissu huipentui niihin perinteisiin, eli Manneken Pis -patsaan ihmettelyyn ja Grand-Placella eli Grote Marktilla seisoskeluun. Sain myös hyvää onnea, kun kosketin tota kultaista patsasta, vähän mulle jäi epäselväksi että mikä se oikein olikaan... Eksyin myös aivan JÄÄTÄVÄN täyteen Primarkiin, jossa ei päässyt oikeasti liikkumaan yhtään mihinkään suuntaan. Viimeisenä juttuna matkattiin metrolla vähän kauemmas kaupungista raudan kiderakennetta 165-miljardikertaisena suurennoksena esittävälle Atomiumille.


Kaiken kaikkiaan, ei pöllömpi kaupunki. Voisin palata joskus uudelleenkin, vaikka työskentelemään maailman huippuluokan asiantuntijana tuonne EU:n konttorille...

xoxo,
Ilona-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti