13. maaliskuuta 2016

Oulusa

Viikonloppuloma on nyt ohi, ja miten huikea viikonloppu se olikin! Lähdettiin ajamaan vanhempien ja siskon kanssa perjantaina kohti Oulua suuntana (muiden) talviloman lopettajaiset, kulttuuririentoja, shoppailua ja yhdessäoloa serkkujen kanssa. Jossain vaiheessa käytiin tosi aktiivisesti Oulussa, mutta nyt viime visiitistä oli kulunut jo kaks vuotta, joten oli todellakin aika taas vierailulle! Perjantaina illalla oli mun viikonlopun kohokohdan vuoro, kun käytiin kattomassa Ricky-Tick Big Band & Julkista Sanaa Oulun Musiikkijuhlien avauksessa. Ja enkä yhtään valehtele kun sanon, että oli paras keikka tähän mennessä! :-) Fiilis oli huikean hyvä, yleisö mukana tunnelmassa, kaikki hymyili niin leveästi ja piti hauskaa ja keikkapaikkakin oli oikein jees. Siis todellakin 5/5.


Lauantain aamupäivä vietettiin shoppaillen. Yritin etsiä mulle vuosijuhliin mekkoa, ja kelpoinen yksilö löytyikin ihan viimeisenä vaihtoehtona Haloselta 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Huh! Illalla lähdettiin Oulun kaupunginteatteriin kattomaan Taivaslaulu-nimiseen kirjaan pohjautuvaa näytelmää.
Taivaslaulu on tarina nuoren parin kasvamisesta avioliiton kautta vanhemmuuteen. Aleksi ja Vilja haluavat muodostaa onnellisen, lestadiolaiselle kivijalalle perustuvan perheen. Jokainen lapsi on siunaus, jokaisella lapsella on oikeus tulla nähdyksi ja rakastetuksi. Vilpittömän onnen vastapainona suuren perheen ja jatkuvien raskauksien tuoma väsymys painaa päähenkilön jaksamisen äärirajoille. Kuinka olla hyvä äiti, hyvä isä, hyvä aviopuoliso, parempi kuin edelliset, ja silti oma erityinen itsensä? Tästä kaikkia aikuisia ja aikuistuvia koskettavasta ristiriidasta kumpuaa Taivaslaulu.

Lestadiolaisuus ei ole mulle mitenkään hirveän tuttu asia, mutta näytelmästä nautin kovasti. Taitavia näyttelijöitä pelkistetyissä lavasteissa ja hyvä tarina vielä päälle. Ei kaduttanut yhtään että lähdin mukaan teatteriin. Aiheet jäi pyörimään mieleen vielä seuraavanakin päivänä - kai sitä jotenkin vaikuttui sitten?

Asiaan kuulumaton kuva paluumatkan burgerista
Tenttilukemista autossa

Oulusta takasin Joensuuhun en palannut tyhjin käsin. Vuosijuhlat meillä on tulossa about kolmen viikon päästä ja mekoksi löytyi mustapohjainen pitkä printtimekko harmaa-oranssi-valkoisella kukkaprintillä. Tarpeeksi rento ja monikäyttöinen! Parempia kuvia mekosta sitten joskus... Reissun paras löytö oli kuitenkin ehdottomasti Jim&Jillin loppuunmyynneistä 50% alennuksella ostetut Conversen turkoosit lyhytvartiset tennarit. Olis tehny mieli ostaa vaikka kolmet kerralla, mutta eiköhän näillä taas pärjätä. Nyt saa kevät mun puolesta tulla! :-)

Halonen 79,95€
Jim&Jill 34,90€

xoxo,
Ilona-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti