9. huhtikuuta 2016

Matkalla: Brugge

Olin lomalla Belgiassa 10 päivää. Mutkia matkaan toi maaliskuun 22. päivänä Brysselissä tapahtuneet iskut. Mulla olisi ollut lento Brysseliin 23.3., mutta luonnollisesti sitä en päässyt käyttämään. Onneksi matka onnistui siitä huolimatta! Lensin nimittäin Brysselin sijasta Düsseldorfiin, josta seikkailin junaillen Belgian puolelle. Paluumatkan suoritin Amsterdamin lentokentältä. Alun säikähdyksestä ja shokista huolimatta matkustelu Belgiassa sujui mutkitta. Toki maassa oli edelleen kansalliset surupäivät menossa ja turvatoimia oli selkeästi kiristetty julkisilla paikoilla lisäämällä esimerkiksi poliisivoimia sekä perumalla joitain suuria yleisötapahtumia. Kansallisia uutisia ja puolitangossa olevia lippuja lukuunottamatta kriisi ei niinkään näkynyt kuitenkaan muualla kuin sen aidossa pesäkkeessä eli Brysselissä, jossa ei tällä kertaa itsellä tultu käytyä. Ajatukset on kuitenkin edelleen Belgiassa ja koko Euroopassa ja olo on vieläkin tahtomattani järkyttynyt, mutta en halua taipua terroristien tahtoon ja alkaa pelkäämään. Siksi reissuunkin päätin lähteä ja jättää terroriteot syrjään niitä tietenkään unohtamatta.

Kertaakaan elämäni aikana en oo ehtinyt nähdä näin monta kaupunkia, asiaa, ihmistä, niin PALJOA KAIKKEA kuin tän loman aikana näin. Seuraava kartta ehkä kuvaa jo hiukan:

Düsseldorf, Köln, Liège, Leuven, Maarkedal, Gent, Nieuwpoort, Oostende, Brugge, Ronse, Kwaremont, Sint-Martens-Latem, Deinze, Beringen, Maastricht, Maasmechelen, Bryssel, Antwerpen, Amsterdam. Siinäpä kaupungit, joissa vierailin/majoituin/joiden läpi tuli matkalla ajettua. Enää eteläinen Belgia jäi puuttumaan :-D

Pari kaupunkia nous oman postauksensa arvoisiks. Ensimmäisenä Brugge, jonka voi kartaltakin bongata hyvin läntisestä osasta Belgiaa, läheltä rannikkoa. Brugge on aivan huikea kaupunki! Sen keskusta-alue on osa UNESCOn maailmanperintöluetteloa, sillä keskusta on edelleen samanlaisessa historiallisessa kunnossa kuin keskiajalla. Kaupunki kuin suoraan menneiltä vuosisadoilta. Kaupunki, jossa tuntui kuin olis matkustanut ajassa taaksepäin. Ehdottomasti yks huikeimpia paikkoja i-ki-nä.


Bruggessa en viettänyt päivää pidempää, mutta historiallisen keskusta-alueen tutkimiseen se riitti oikein hyvin. Toki kaupungissa saisi vietettyä pidempäänkin aikaa, etenkin kun ei tullut vierailtua esimerkiks yhdessäkään museossa/nähtävyydessä sisällä. Bruggessa historian pystyi todellakin aistimaan ihan käsin koskien. Ainut pieni miinus oli puutteellisista englannin kielisistä opasteista, joita jotenkin oletin tämän kokoisesta "turisti"kaupungista löytyvän. Onneks olin perehtynyt etukäteen ja hollannin kielestäkin vähän pystyn ymmärtämään :-D Harvemmin sitä on kaupunkeja, jossa aidosti jaksaa kuluttamaan tunteja vain kävellen, katellen suu pyöreenä ympärilleen ja isäni sanoin "aistien tunnelmaa". Brugge on varmaan historiasta kiinnostuneille ihmisille about paratiisi, ja aivan upean romanttinen ja tunnelmallinen kaupunki muutenkin.

Reissun aikana erittäin tutuksi tullut näkymä: juna-asemat ja 12€ maksanut Go Unlimited -kortti, jolla sai matkustaa 7 päivän ajan mihin vaan miten paljon vaan Belgian sisällä = ♥♥♥

Voih, tulipas ikävä.

xoxo,
Ilona-Anniina

2 kommenttia: