14. syyskuuta 2016

Appelpop

Viime lauantain vietin Tielin kaupungissa järjestettävällä Appelpop-festareilla. Alunperin omenien sadonkorjuun kunniaksi järjestettävä kaksipäiväinen ilmaisfestari järjestettiin tänä vuonna 25. kertaa. Festareilla oli esiintymässä enimmäkseen hollantilaisia artisteja, joten kahden muun vaihtarin kanssa lähdettiin paikan päälle ihan vaan fiilistelemään huvin vuoksi. Junamatka Tieliin kesti noin tunnin. Tiel on noin 40 000 asukkaan kaupunki keskisessä osassa Alankomaita. Kaupungin keskuskatu oli täynnä hedelmä-aiheisia banderolleja ja hedelmätaideteoksia :-D Festarialue oli rakennettu kaupungin rantaan, Nijmegenin kanssa samaisen Waal-joen rannalle. Festarialueella oli kolme lavaa ja kaksi sisäänkäyntiä.


Ihmisiä oli pienessä kaupungissa tooodella paljon ja fiilis festareilla oli hyvä. Paikan päällä kuitenkin opimme, että ruoan tai juoman ostaminen festarialueella vaati erillisiä muovisia kolikoita (2€/kolikko), joita sai ostettua automaateista. Kansainväliset pankkikortit eivät kuitenkaan alueella toimineet, ja automaatilla kelpasi vain 10 tai 20 euron setelit. Omia juomapulloja (tyhjiäkään) tai minkäänlaisia ruokia ei saanut alueelle tuoda. Kaikki juomat maksoivat 1,5 kolikkoa -> 3 €. 2dl kokoinen pienen pieni vesipullokin maksoi siis alueella kolme euroa, joka tuntui 30 asteen helteessä aivan liian kalliilta. Kaiken lisäksi juomista pulloista heitettiin ostotilanteessa korkit veks, joten edes vettä ei "varastoon" voinut ostaa. Myös WC-käynti maksoi 50 senttiä. Ilmaisfestari ei tainnutkaan siis olla ihan ilmainen. Musiikki oli kuitenkin hyvää ja järjestelyt sujuivat muuten hyvin. Kolikkopulasta johtuen käytiin tyttöjen kanssa alueen ulkopuolella syömässä, mikä osoittautuikin aika kivaksi ideaksi. Haettiin subwaylta ruokaa ja mentiin eräänlaisen kanaalin rannalle istuskelemaan ruokien kera.


Lauantai oli taas todella kuuma päivä ja aurinko porotti täydeltä taivaalta. Oon kuitenkin aika hyvin muistanut käyttää aurinkorasvaa, sillä paloin aiemmin kesällä Suomessa aika pahasti ja sain traumat... Sää siis suosi myös festareilla. Paikalla oli ihmisiä oikeasti vauvasta vaariin, loppuillasta enemmän teini-ikäistä väkeä tosin. Aamupäivällä paikalla näkyi myös paljon perheitä sekä vanhempaakin väkeä, joka oli oikeastaan aika kivaa vaihtelua tavalliseen festariväkeen. Valuutan lisäksi festareilla kummaksutti ja ärsytti älytön roskaaminen. Roskiksia löytyi aivan surkeasti, siis ihan muutama koko festarialueelta. Koska kaikki juomat myytiin pienissä muovipulloissa/muovimukeissa, oli loppuillasta muoviroskan määrä maassa aivan tajuton. Festariteltassa kaikui muoviroskan rapina, eikä maassa saanut oikein istuttua ilman että siivosi itselleen roskan keskeltä tilaa. Hyh.


All in all, Appelpop oli kuitenkin mukava kokemus ja virkistävä pieni reissu kavereiden kanssa. Myös paikan päällä kuultu musiikki oli hyvää, ja muutama bändi taisikin jo tarttua omalle soittolistalle. Todellakin vierailun arvoinen kokemus siis, myös vieraskieliselle ihmiselle!

xoxo,
Ilona-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti