12. syyskuuta 2016

Kun elämä muuttuu arjeksi

Moi Suomi, mitä kuuluu? Tänne kuuluu hyvää. Viikot kuluu tosin ohi nopeammin kun voin edes uskoa. Pikkuhiljaa elämä on myös tuntunut enemmän arjelta kun lomalta. Maanantaina kävin kokeilemassa laulua avoimissa kuoroharkoissa, kampuskuoro Veelstemmigin mukana. Kuoroharkat pidettiin (miltei kokonaan) englanniksi, ja vaihtarit toivotettiin oikein lämpimästi tervetulleiksi. Osittain kuorossa lauletaan hengellisempää musiikkia ja osittain ihan tavallisia rallatuksia. Tämän kuoron mukaan luultavasti kuitenkin liityn, sillä laulamista ei otettu liian tosissaan, tunnelma oli rento sekä lämminhenkinen. Kaikki kuorolaiset sekä kuoronjohtaja vaikuttivat aidosti ystävällisiltä ja siltä, että olivat oikeasti innoissaan meistä vaihtareista.

Koska rakas unikaverini Kinkku piti tilanpuutteen takia jättää Suomeen, oli pakko hankkia Alankomaiden ajalle uusi unikamu. Joten tässäpä Bobby! Nimi Tintti-sarjakuvasta, sillä tiesittekö, että hollanniksi Tintti on Kuifje ja Tintin koira Milou on Bobbie? Tintti on siis belgialainen sarjakuva, alunperin kirjoitettu ranskan kielellä, jossa nimet ovat Tintin ja Milou. Mitähän ihmettä onkaan siis ajateltu, kun sarjakuva on käännetty hollanniksi... :-D

Keskiviikkona sen sijaan osallistuin ensimmäistä kertaa Meet & Eat -tapahtumaan, jossa joukko sekä hollantilaisia että kansainvälisiä opiskelijoita kerääntyy yhteen viettämään aikaa ja syömään yhdessä. Tällä kertaa vuorossa oli vegaanisesta ruuasta koostuva kolmen ruokalajin menu, joka kustansi alhaiset 3 euroa. Ruoanlaitosta vastaa aina vaihteleva joukko opiskelijoita. Meet & Eat illan voi myös halutessaan järjestää itse eli ottaa kokkausvastuun itselleen ja omalle tiimilleen. Voisin siis järjestää muille opiskelijoille suomalaisen illan, jos haluaisin, mikä on muista todella kiva idea! Esimerkiksi ensi keskiviikkona taitaa olla vuorossa bulgarialainen ilta. Ruoka oli hyvää ja oli kiva päästä tekemään jotain uutta sekä tapaamaan uusia ihmisiä. Muutamien tosi mukavien ihmisten kanssa pääsinkin juttelemaan, ja lautapeli-ilta heidän kanssaan onkin jo suunnitteilla :-) Nijmegen on siitä kiva kaupunki, että täällä opiskelijayhteisö on sen verran tiivis mutta iso osa kaupungin koko väestöstä, joten opiskelijatapahtumia ja tekemistä opiskelijoille löytyy paljolti. Vähän muistuttaa siis Joensuuta tavallaan!

Sunnuntai on opiskelijan pyykkipäivä.

Suomeen verrattuna erilaista täällä on kuitenkin esimerkiksi opiskelijakirkon merkitys kampuksen arjessa. Studentenkerk-rakennuksessa järjestetään paljon tapahtumia itse kirkollisten menojen lisäksi, mukaanlukien jo mainitut kuoroharkat sekä Meet & Eat -illat. Uskonto ei kuitenkaan sinänsä ole miltei missään roolissa, tai jos on, on kaikkien erilaisten uskontojen sekametelisoppa täysin luonnollinen ja hyväksyttävä. Muun muassa Meet & Eat -iltama ei oikestaan mitenkään liittynyt kirkkoon, vaan kampuskirkon yhteyteen on rakennettu opiskelijoille yhteinen keittiö ja hengailutila. Vaikka kuorossa laulettiin myös hengellisiä lauluja, oli ihan harjoitusten jälkeen ihan perus jäädä ryhmän kanssa yhdessä kaljalle, kuoronjohtaja mukaanlukien. Keittiön ja hengailutilan lisäksi kampuksen kirkosta löytyy mm. vierekkäin kristillinen kirkkotila sekä muslimien rukoushuone. Nautin todella siitä, ettei uskonnosta tehdä isoa haloota, eikä erilaisten kirkkokuntien välille tarvitse "jättää tilaa". Alankomaissa noin puolet ei kuulu kirkkoon. Muuten suurimmat uskontokunnat on katolinen kirkko, hollantilainen protestanttikirkko, muut protestantit (mm. luterilaiset) ja islam. Tämänpäivän politiikalle tyypillisesti myös Alankomaissa maahanmuutto- ja muslimivastainen äärioikeisto on kuitenkin nousussa, joten keskustelu uskonnoista ja niiden vaikutuksesta on kuitenkin (valitettavasti) nousemassa kuumemmaksi puheenaiheeksi. Onneksi ei kansainvälisten opiskelijoiden keskuudessa kuitenkaan.

Sain vihdoin suomalaiset sivut toimimaan, ja tottakai Haluatko miljönääriksi? oli ensimmäinen ohjelma joka piti päästä katsomaan :-D

Perjantaina kävin pyöräilemässä ympäri kaupunkia, paikoista ja nähtävyyksistä myöhemmissä postauksissa! :-) Aurinkoiset kelit on täällä jatkuneet edelleen, ja varotteluista huolimatta sadepäiviä on ollut vain pari. Kovasti oli myös puhetta siitä, miten sää vaihtelee ilman varoitusta kuumasta aurinkoisesta päivästä rankkasateeseen, mutta niitäkään päiviä en oo päässyt vielä oikeastaan yhtäkään kokemaan. Syksy taitaa kuitenkin olla Nijmegenissäkin sateisinta aikaa, joten vaihtelevilta säiltä en varmasti pääse välttymään. Säänsä puolestahan Nijmegen sijaitsee aika ihanteellisella alueella, kesäisin Nijmegen on yksi lämpimimmistä kaupungeista eikä sademäärät verrattuna Amsterdamiin ole ihan niin korkeita.

Pienet rusketusrajat löytyy sekä puolesta säärestä että jalkateristä, noloo.

Huomenna on taas maanantai, ja taas uusi viikko pyörähtää samalla käyntiin.

xoxo,
Ilona-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti