21. lokakuuta 2016

Arnhem

Jonkinlainen pyöräilyinnostus selvästikin tarttui heti syyskuussa, sillä pian Kleveen pyöräilyn jälkeen otin asiakseni pyöräillä Nijmegenin läheiseen kaupunkiin Arnhemiin. Arnhemiin matkaa on noin 20 kilometriä. Yhdessä tätä aluetta monesti kutsutaankin Arnhem-Nijmegen-alueeksi. Vaikka asukkaita Nijmegenissä on vähän enemmän kun Arnhemissa, on se kuitenkin tärkeämpi kaupunki muun muassa liikenneyhteyksiensä puolesta.

Matkalla Nijmegenistä Arnhemiin, ylittämässä Waal-jokea

Arnhemiin suuntasin suoraan sanottuna aika matalin odotuksin, sillä useampi vaihtari oli jo kyseisessä kaupungissa vieraillut ja palannut hieman pettyneenä. Pyöräilyreitti Arnhemiin oli helppo ja nopea, mutta ei ehkä kaikista kaunein. Pitkän matkaa sai ajaa aivan moottoritien vierellä. Kaupugin keskusta-alue itsessään ei myöskään ollut kaikista kaunein, mutta oikein oiva shoppailuun! Arnhemista löytyy monia sellaisia liikkeitä, joita Nijmegenissä ei ole, tai ainakin isompana jos ei muuta.


Nähtävyyksiä keskeisessä keskustassa ei montaa ollut, mutta muun muassa ulkoilmamuseo ja jonkinlainen linna olisi vähän kauempaa löytynyt. Valitettavasti niille ei tällä kertaa kuitenkaan aikaa eikä jaksamista löytynyt, vaan tyydyin pitkälti vaeltamaan kaupoissa. Vanhan kaupungintalon, jota kutsutaan koristelujensa vuoksi nimellä Duivelshuis (paholaisen talo) ja kaupungin suuren kirkon luona kävin kahvittelemassa ennen kotiinpaluuta.

Nämä oluthanaa kaukaisesti muistuttavat vesihanat huvitti
Arnhemissa oli meneillään jonkinlainen ilmailunäytös, luulisin että jonkin toisen maailmansodan operaation muistoksi (ei oikein löytynyt vastausta kunnolla, sori), jota jäin kaupunkiin tullessa sillalta käsin seuraamaan.

Noh, ehkä Arnhem kaupunkina ei ollut täydellinen, mutta mukavaa siellä oli silti.

xoxo,
Ilona-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti