20. lokakuuta 2016

Kleve

Heippa ystävät! Todella paljon on ehtinyt tapahtua kuluneen kuukauden aikana, niin paljon ettei blogikaan ole ehtinyt pysyä mukana. Etenkin reissuja on kertynyt useita, ja tässäpä ensimmäinen postaus niistä.

Nijmegen sijaitsee aivan Saksan rajalla, joten olihan sitä pakko päästä vierailemaan Saksassa. Yhtenä lämpimänä syyskuun päivänä päätin hypätä pyörän selkään ja suunnata lähimpään saksalaiseen kaupunkiin, Kleveen. Matkaa Kleveen Nijmegenistä on noin 25 kilometriä. Ensimmäinen osuus pyöräilystä on epätyypillisesti jyrkkääkin ylämäkeä, mutta maiden rajalta eteenpäin pyöräily oli helppoa ja mukavaa. Osa Alankomaiden korkeimmista kohdistahan sijaitsee juurikin täällä Nijmegenin lähettyvillä, että sinänsä maisema ei ole ihan tyypillistä hollantilaista tasaista maata.

Pyörätie Saksaan
Rajalla

30 asteen helteessä pyöräilymatkaan sain uppoamaan parisen tuntia. Kleve on pieni ja hyvin sympaattinen 50 000 asukkaan kaupunki. Ennen itse Kleven keskustaa kiertelin ympäri Kleven historiallista puutarhaa, hyvin kauniisti suunniteltua ja rakennettua viheraluetta. Paikan päällä parkkeerasin pyörän turisti-infon lähelle, josta hain itselleni kaupungin kartan ja vinkkejä tekemistä varten. Ensimmäisenä suuntasin Schwanenburgin linnalle, jossa kiipesin ylös torniin katsastamaan maisemat alas kaupunkiin.


Kuumuus otti kaupungissa aika koville, sillä tästä Kleven päivästä tulikin yksi lämpimimmistä vähään aikaan. Voimat riitti siis pitkälti vaan ympäriinsä kävelemiseen. Kävin syömässä currywurstia (kun kerta Saksassa oltiin). Toki kaupungin suurin kirkko piti myös nähdä. Varjoa ja helpostus kuumuuteen löytyi rannalta, jota pitikin kävelin takaisin pyöräparkille. Matka kotiin meni nopeammin kun tullessa, osittain tutun reitin ja osittain ala- eikä ylämäkien vuoksi.


Jos miettii Kleveä kaupunkina, ei siitä erityisen paljoa ole kerrottavaa. Aika tavallinen pieni kaupunki, josta löytyy kuitenkin ihan söpöjä pieniä yksityiskohtia ja historiaa. Silti ehdottomasti suosittelisin Klevessä käyntiä jos yhtään pyöräily innostaa ja tykkää mennä ja fiilistellä ihan vaan maisemia sekä uusia katuja. Kyllä 50 kilometrin jälkeen oli hyvä olo ja ehdottomasti Klevessä käynti oli yks parhaista päiväretkistä, onhan Saksaan pyöräily jo ajatuksenakin hieno. Siistejä juttuja sitä täällä on tullu tehtyä.

xoxo,
Ilona-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti