22. lokakuuta 2016

Muutamia kivoja juttuja Nijmegenissä

Noh, ettei nyt menis ihan reissupainotteiseksi tämäkään blogi, niin kirjotetaas vähän rakkaasta hollantilaisesta kotikaupungistani, Nijmegenistä. Nijmegen ei tosiaankaan ole isoin eikä hohdokkain kaupunki Alankomaissa, mutta on silläkin hyvät puolensa. Nijmegeniin on ollut erityisen helppo kotoutua. Uskoisin hollantilaisen kulttuurin muutenkin olevan suomalaiselle aika "helppo".


Tässä kuvassa Nijmegenin Grote Markt, eli suomalaisittain tori. Nijmegenin vanhimmat rakennukset sijaitsee tän torin ympärillä, muun muassa kuvassa näkyvä Waag. Grote Marktin luota löytyy myös kauppa nimeltään Hema, maailman ihanin kauppa! Mitä vaan mitä tarviin, Hemasta se luultavasti löytyy. Vois sanoa, että Hema on sekoitus Anttilaa ja Tiimaria. Ja kaiken lisäksi sieltä saa ruokaa.


Näitä auringonlaskuja oon monen monta kertaa ihastellut sekä kotona että ulkona. En tiiä miksi, mutta auringonlaskut täällä on jotenkin aivan superkauniita. Vielä kun ne näkyy niin hyvin mun huoneen (likaisesta) ikkunasta. Tota maisemaa jää ikävä ♥


Mun vanhemmat vietti syyslomallaan pari yötä Nijmegenissä, ja sen aikana käytiin illallisella paikallisessa De Hemel -panimoravintolassa. Ruoka oli tosi hyvää ja paikan miljöö aivan upea. Etenkin näin illalla, jolloin ulkoa alue oli koristeltu kaikenlaisin valoin. Parasta tässä illallisessa oli kuitenkin ehdottomasti kuuden erilaisen oluen sampler-maistelu! Oli mielenkiintoinen kokemus myös tälläiselle tavalliselle tallaajalle, joka ei mikään hurja olutfani olekaan. Ehdottomasti suosittelisin kaikille Nijmegenissä oleskeleville De Hemel-ravintolassa käyntiä!


Grote Marktin vieressä sijaitsee Nijmegenin suurin kirkko, Stevenskerk. Sisältä se on aika hajanainen ja jopa osittain tyhjä, mutta ulkoa kirkon alue on nätti ja erilainen. Stevenskerkin ympäristö jää aika hyvin piiloon ympärövien talojen taa. Kannattaa vierailla ja ehkä yllättyä!


Nijmegenissä kivaa on myös aktiivinen kulttuuri- ja musiikkitarjonta. Doornroosje-sivuston kautta löytää tulevien tapahtumien kalenterin. Mulla kävi aivan uskomaton tuuri, sellainen etten millään edes meinannut uskoa. Jay Brannan on amerikkalainen laulaja-lauluntekijä, joka keikkaili nyt lokakuussa Nijmegenissä. Amerikassa vaihdossa ollessaan Hanna-siskoni alkoi fanittaa Brannania ja tartutti sen muhunkin palatessaan Suomeen. Brannan ei siis ole mikään kaikista isoin tähti, joten oli mieletön sattuma että hän teki pysähdyksen Euroopan kiertueellaan myös Nijmegenissä. Eikä tota keikkaa voi oikein mitenkään kuvaillakaan, se oli vähän niinkun taikaa :-)


Nijmegenissä ollessa kannattaa vierailla kaupungin vanhimmassa kahvilassa (vuodesta 1542), Café In de Blaauwe Handissa. Ja tässä pubikahvilassa kannattaa tilata ehdottomasti kuuma kaakao, sillä se oli todellista herkkua! Ja parasta: tän kaakaon sai tilattua soijamaidosta tehtynä :-)


Tää on niin mun lemppari lounas yliopistolla!!! Vähän alko tekee nytkin mieli. Kasvis-shawarmalihaa, salaatia, perunoita, valkosipulikastiketta ja pitaleipä, nam. Yliopiston lounaskahvilassa on muuten joka maanantai meat-free monday, eli pelkkää kasvisruokaa tarjolla. Ja Bionade-luomulimpparia saa aina kahden euron hintaan.

xoxo,
Ilona-Anniina

2 kommenttia:

  1. Tehdään kaikki nää jutut kun tuun sinne. Alapa soittelemaan Brannanille. ❤

    VastaaPoista