12. tammikuuta 2017

Christmas markets

Niinkun vuosikatsauksessakin tuli mainittua, joulukuun aikana ehdin käymään kolmilla eri joulumarkkinoilla. Ensimmäisenä suunnattiin yliopiston kansainvälisen toimiston järjestämällä matkalla Maastrichtiin. Maastricht on todella viehättävä kaupunki. Tutustuttiin kaupunkiin ajamalla ympäriinsä amerikkalaisella koulubussilla ja sitten pienellä jokiristeilyllä. Kierreltiin myös joulumarkkinoilla, joista löyti pitkälti erilaisia ruokakojuja, muutama joulukrääsää myynyt mökki sekä luistelurata (miten ice rink suomennetaan? :-D). Maastrichtin joulumarkkinat oli ehkä hienoinen pettymys, mutta hyvä seura ja pubiruoka teki päivästä erinomaisen.


Seuraavana viikonloppuna suunnattiinkin sitten Antwerpeniin, Belgiaan. Nijmegenistä kulkee flixbus-yhteys Antwerpeniin. Muutenkin matkustelusta kiinnostuneen erasmuslaisen kannattaa ehdottomasti tutustua flixbusin toimintaan... :-) Antwerpen onkin mulle entuudestaan tuttu kaupunki, mutta sen joulumarkkinat ehdottomasti ylitti kaikki odotukset! Antwerpenin joulumarkkinat oli levittäytyneet isommalle alueelle, kuitenkin niin että markkinapaikasta toiseen oli helppo edetä. Myös kivoja joulumarkkinatuotteita löytyi enemmän kun Maastrichtista. Kaupungin valaistukset oli ihanan tunnelmalliset. Vaikka ihmisiä oli paljon paikalla, ei väenpaljous ollut kuitenkaan häiritsevää, vaan markkinoilla oli suhteellisen helppoa ja vaivatonta liikkua.

Untitled
Untitled
Untitled

Viimeisenä kohteena ennen joululomaa oli Saksan kaupunki Köln. Kölnissä yövyttiin kaksi yötä, joten aikaa oli tutustua kaupunkiin kokonaisuutena. Koska oli kuitenkin viimeinen viikonloppu ennen joulua, oli joulun tuntu ja joulumarkkinoiden fiilis tosin kaikkialla kaupungissa. Köln on tunnettu mahtavasta tuomiokirkostaan. Köln on kaupunkina suhteellisen pieni, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen etenkin joulumarkkinoiden aikaan. Joulumarkkinoita oli kaupungissa yhteensä seitsemät (?) joten nähtävää, ostettavaa, syötävää, juotavaa ja koettavaa oli paljon. Vanhan kaupungin markkinoiden ylle nostettu valoverkko oli mielettömän kaunis illalla. Tunnelma markkinoilla oli ihana. Ainoa miinus joka tulee mieleen on väenpaljous. Lauantai-iltana markkinoilla oli miltei mahdotonta kävellä.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Kun palattiin maanantai-iltana Kölnistä takaisin kotiin, saatiin kuulla Berliinin joulumarkkinaiskusta. Tollaiset uutiset pistää mielen niin matalaksi, etenkin kun asuu ulkomailla poissa perheen luota. Monia kysymyksiä turvallisuudesta pyöri munkin mielessä. Loppujen lopuksi ei kuitenkaan koskaan voi tietää mitä tapahtuu milloin ja missä. Pelossa en suostu elämään. Tämäkin tapahtuma oli kuitenkin hyvä muistutus siitä, että matkustellessa kannattaa tehdä mm. matkustusilmoitus ulkoministeriölle ja vakuutukset kannattaa ehdottomasti ottaa. Muista myös nauttia joka päivästä ♥

xoxo,
Ilona-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti