11. tammikuuta 2017

Vuosi 2016 tiivistettynä

Koska vuosikatsaukset ovat nousseet perinteeksi, oli vuosi 2016 myös saatava jollain tavalla pakettiin, vaikkakin vähän myöhässä. Sanomattakin on varmaan selvää, että mennyt vuosi on varmaankin ollut elämäni tärkein. Oon tehnyt paljon asioita, joita en koskaan ajatellut uskaltavani tai joihin en ajatellut pystyväni. Vuosi vuodelta olen ihmisenä vakaampi ja kykenevämpi yllättämään ja ylittämään itseni.

Untitled
Tammikuu
Tammikuussa innostuin Oriflamesta ja tein sesonkitöitä kynttiläpajalla. Tammikuulle tyypillisesti kärsin sekä nautin kylmistä ilmoista ja ostin uudet silmälasit.

Untitled
Helmikuu
Helmikuussa hyvien kelien jatkuessa kävin hiihtämässä useampaan otteeseen! Vietin aikaa niin perheen että ystävien kanssa, muun muassa mökkeillen ja sushia tehden. Helmikuu on yleensä myös yksi opiskelun kiireisimpiä kuukausia.

Untitled
Maaliskuu
Maaliskuussa tapahtui ihmeitä, kun meidän ympäri maailmaa levittäytynyt seitsenhenkinen kaveriporukka pääsi viettämään yhteistä aikaa ♥ Käytiin talvilomalla perheen kanssa Oulussa, jossa tsekattiin mm. RTBBJS Oulun musiikkijuhlilla ja Taivaslaulu-näytelmä Oulun kaupunginteatterissa. Pääsiäislomalla matkasin Belgiaan.

Untitled
Huhtikuu
Yksi huhtikuun kohokohdista oli varmasti meidän ainejärjestön vuosijuhlat, joita olin järjestämässä muiden mantsalaisten kanssa. Värjäsin hiukset, ihastelin Joensuuta, opiskelin... Niitä perus. Vietettiin myös elämäni paras, erityisen maaginen vappu, jonka aiheuttama ilo antoi paljon voimaa.

Untitled
Toukokuu
Toukokuussa oli jo aika lämpimät kelit, eikö vaan? Käytiin äitienpäivänä Patvinsuolla ja keräilin viimesiä kandiopintoja pakettiin. Pohdin myös kandin tutkielman aihettani, ja yritin alottaa kirjoitusurakkaakin...

Untitled
Kesäkuu
Kesäkuu oli blogini ainoa (?) täysin hiljainen kuukausi. Se tarkottaa sitä, että lomailin ihan olan takaa. Seurasin jalkapallon EM-kisoja ja kävin Tallinnassa. Mökkeiltiin myös paljon. Sain päätöksen syksyn vaihtopaikasta.

Untitled
Heinäkuu
Heinäkuun korkkasin Tampereella ystäväni Annan luona. Kandin kirjoitusurakka alkoi kunnolla heinäkuussa. Olin kesätöissä ja tottakai myös Ilosaarirockissa. Muutettiin siskoni kanssa erilleen ihanasta yhteisestä kimppakämpästämme.

Untitled
Elokuu
Päivää ennen vaihtoon lähtöä palautin kandin tutkielman. 14.8. lensin Schipholin lentokentälle Amsterdamiin, ja siitäpä tämä seikkailu alkoikin. Ensimmäinen viikko vaihdossa oli ihan mieletön - helle, uusi kaupunki, paljon uusia ihmisiä ja sitäkin enemmän uutta tehtävää ja nähtävää. Nautin olostani ihan täysillä!

Untitled
Syyskuu
Syyskuun omistin pitkälti reissaamiselle. Kävin Klevessä, Arnhemissa, Utrechtissa, Rotterdamissa ja Antwerpenissakin. Pyöräilin paljon ja hikoilin sitäkin enemmän, sillä syyskuu vietettiin täällä Nijmegenissä 30 asteen helteissä. Kotouduin nopeasti ja joka päivä tuli jotain uutta sekä innostavaa.

Untitled
Lokakuu
Lokakuussa elämä täällä alkoi pikkuhiljaa tasaantumaan. Ensimmäiset koulutehtävät alkoi painamaan ja alun hypetys hiipui. Nijmegen tuntui nyt enemmän kodilta kun lomakohteelta. Kaikkea kivaakin tapahtui: kävin Jay Brannanin keikalla, Den Haagissa, reissasin Belgiassa. Vanhempieni kanssa lomailin Amsterdamissa ja Sannikin kävi Hollannissa moikkaamassa. Täytin 22.

Untitled
Marraskuu
Marraskuussa täällä alkoi sataa. Uudet luennot pyöri ja uudet koulutehtävät vei aikaa. Tein vapaa-ajalla palapelejä ja joulukortteja - siis silloin kun en viettänyt sosiaalista elämää :-D Hanna tuli lomallaan täällä käymään. Tutustuttiin Nijmegenin lisäksi Amsterdamiin ja erittäin tuuliseen Rotterdamiin.

Untitled
Joulukuu
Joulukuun kuuluu tottakai joulumarkkinat. Kävin kolmissa, kolmessa eri maassa: Maastrichtissa, Antwerpenissa ja Kölnissä. Opiskelin ahkerasti EU-oikeutta. Mitä lähemmäksi joulu tuli, sitä kovempi koti-ikävä mulla oli. Se onneksi helpotti, sillä 22.-29.12 majailin Suomikotona Joensuussa. Uutta vuotta sen sijaan vietin Atlantin rannalla Nieuwpoortissa, Belgiassa.

Kiitos 2016 ja kiitos kaikki te, jotka teitte mun vuodesta parhaan mahdollisen! Tätä postausta kirjoitan erittäin haikein fiiliksin, sillä vaihtoaikaa Nijmegenissä on jäljellä enää kaksi viikkoa. Onneks Suomi ja sen ihmiset on myös aika jees. 2017, bring it on!

xoxo,
Ilona-Anniina

2 kommenttia:

 1. Ihanaa vuotta 2017 sulle Ilona! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää myöhäistä uutta vuotta sullekin! <3

   (Tän uuden bloggerin myötä en saa enää ilmoituksia kommenteista niin nyt vasta huomasin että niitä oli tullut... huoh)

   Poista