19. kesäkuuta 2017

Kesälomalla

Hollantipäivityksestä toiseen. Lupaan että mun elämään sisältyy kyllä muutakin kun tämä maa!

Eräänä kauniina keskiviikkona otettiin ja lähdettiin Sannin kanssa viikon kestävälle tyttöjen lomalle, tarkoituksena päästä nauttimaan meidän molempien suosikkimaista Hollannista ja Belgiasta, saada vähän irtiottoa arjesta ja lomailla oikein olan takaa. Lennettiin tuuliseen Amsterdamiin huonon sään vuoksi vähän myöhässä. Meiän ensimmäinen hostelli sijaitsi aika lähellä asemaa, ja osoittautui olemaan hyvin alhaisen luokituksen majoituspaikka. Ensimmäiset kolme yötä siellä kuitenkin vietettiin, kuumuudesta ja huonoista sängyistä selvittiin ja hengissäkin pysyttiin! Ekat kolme päivää kierreltiin meille molemmille tuttua Amsterdamia tosi rennosti: shoppailtiin, istuskeltiin puistoissa ja terasseilla, syötiin hyvin ja nautittiin. 


Lauantaina meillä lähti aamupäivällä juna kohti pohjoisen Belgian suurempaa kaupunkia Antwerpenia. Juna Amsterdamista Antwerpeniin kestää reilut kaks tuntia, ja matka menikin kivasti nukkuessa päikkäreitä. Antwerpenissa meitä hemmotteli mielettömän hyvät kelit: 28 astetta ja aurinkoa taivaan täydeltä. Lauantaina myös meidän matkaseurue tuplaantui, kun Sannin sisko Viivi tuli Brysselistä meitä moikkaamaan ja lontoolainen ihana Anni liittyi meiän seuraan loppulomaksi. Antwerpen on Amsterdamia hiljaisempi ja avarampi kaupunki (johtuuko siitä, että kadut ovat leveämpiä vai siitä, että ihmisiä on vähemmän?) niin kauniilla rakennuksilla ja imo tosi mukavilla ihmisillä, ainakin meidän hostellin työntekijät oli ihan eri luokkaa kun Amsterdamissa. Meillä oli hostelli huippupaikalla, Grote Marktin laidalla, ja kävi niinkin hyvä tuuri että saatiin neljästään majailla yksityisesti kuudentoista hengen doormissa. Loma-aikahan ei monissa maissa oo vielä alkanut, joten pahimmat turistirysät vältettiin kyllä molemmissa kaupungeissa. Antwerpenissa on jotain todella viehättävää ja ihanaa, ja upeat säät kruunas todellakin meidän pari päivää Belgiassa.


Kaks viimeistä yötä vietettiin taas Amsterdamissa, tällä kertaa tosin vähän inhimillisemmässä hostellissa kun ensimmäiset yöt. Shoppailtiin vielä matkan viimeisiä ostoksia (ja hikoiltiin paniikissa siitä, mahtuuko ne edes meidän rinkkoihin), herkuteltiin nepalilaista ruokaa, käytiin kanavaristeilyllä ja niin edelleen. Kaiken kaikkiaan tää loma oli ihan paras: oon nauranut enemmän kun aikoihin, muistellut vanhoja, fiilistellyt kaupunkia ja ollut oikeasti L O M A L L A. Mulla on paha tapa olla vähän tiukkis ja joskus on hankala antaa olla tai rentoutua. Tän loman aikana oon saanu juuri sitä mitä kaipasin: oon osannut antaa olla ja elää just nyt. 


Vasta junassa menossa Amsterdamin lentokentälle mulle tuli sellanen olo, että onpas kummallista lähteä Suomeen. Aika nopeasti sitä ilmeisesti taas kotiutuis hollantilaiseen elämään. Mun ikävä Nijmegeniin on nostanut päätään oikeastaan ihan vasta, varmaan nyt kun on saanut elämän Suomessa tasaantumaan. Nyt on vasta ollut aikaakin ajatella, että mitäs kaikkea siellä tulikaan tehtyä ja koettua, ja löydän itteni aina välillä selailemasta niitä kuvia haaveillen. Kyllä Alankomaat tulee varmaan aina olemaan jollain tavalla tosi spessu paikka, paikka jossa on helppo tuntea että on kotona. Ihanaa että vihdoin sellaisia paikkoja tuntuu myös mulle löytyvän, kun jossain vaiheessa en tiennyt että missä mun tulevaisuuden koti on. Nyt tiedän, että kyllä se Suomessa on nyt ja aina, mutta silti pieni palanen musta halajaa varmaan aina Hollantiinkin.

xoxo,
Ilona-Anniina

3 kommenttia:

  1. komppaan. mistä ostettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nää on Etnia Barcelonan mallistoa, Fenno-ketjun liikkeistä löytyy. Malli nimeltään Sochi ja värikoodina lebe :-) Kirjottelen niistä pian lisää!

      Poista