30. kesäkuuta 2017

Kotipostaus

Kuten joskus aiemmin mainitsinkin, muutin toukokuussa uuteen asuntoon. Laitoin itteni viime vuonna Ellin opiskelija-asuntojen hakulistalle sillä ajatuksella, että vaihdosta palatessa hyvän tuurin sattuessa saattaisin saada asuntotarjouksen. Noh, niin ei käynyt ihan heti, vaan noin kuukauden keskustassa asumisen jälkeen sain soiton ja asuntotarjouksen Elliltä. Pohdin pitkään ottaisinko uuden kämpän vastaan, sillä olin just saanut ostettua kaikkea tarvittavaa uutta asuntoa varten, just saanut purettua kaikki muuttolaatikot ja asetuttua aloilleni... Muun muassa rahallisista syistä päädyin kuitenkin muuttamaan tähän nykyiseen yksiööni, ja onneksi muutinkin! Oon viihtynyt täällä uudessa kodissa todella hyvin, jopa paremmin kun keskustassa.

Meillä on siis asuntojen sisäänkäynnit tälläisen "ulkokäytävän" kautta, jossa mulla roikkuu varmaan naapuruston ainoa mutta varmasti upein amppeli. 
Kattokaa nyt miten lähellä tuo ihana lenkkipolkumetsä on!

Asustelen tällä hetkellä siis 30m2 kokoisessa yksiössä parin kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Mun asunto on vanha solukämppä, mistä johtuen jaan ulkoeteisen naapurini kanssa. Ulko-ovesta sisälle astuttaessa oikealle puolelle jää iso kylppäri. Keittiö mulla on tuollaisella baaripöydällä muusta tilasta jaettu nurkkaus heti eteisen vieressä. Tai käytännössä keittiö on myös eteistä, sillä jääkaappi on samassa rivistössä kaikkien kaappien kanssa :-D Siinä jatkeena mulla on myös pieni keittiönpöytä ja uudet tori.fistä ostetut mustavalkoiset tuolit. Tää piste toimii tosin enemmänkin työskentelyssä kun syömisessä, sillä oon ruokahommissa kummasti siirtynyt tuohon baaritasolle. 

Oma ulko-oveni oikealla, huurretun "lasin" ovi vessaan. Ja siinä samalla myös mun ainoat kaapistot sekä se jääkaappi hyvin loogisesti niiden jatkeena :-D
Tää keittiönurkkaus on ollut yllättävänkin käytännöllinen, etenkin kun sain tuon baarijakkaran ostettua. 

Muutenhan tää asunto onkin sitten vaan yks iso putkilomainen huone. Vähän hankala siis pohjaltaan, sillä kaikki on käytännössä yhtä isoa tilaa, mutta aika kiva tästä tuli kunhan osasi päättää mihin kaikki huonekalut sijoittaa. Jännitin etukäteen sitä kun nää opiskelijakämpät on helposti niin "persoonattomia" ja valjuja, mutta kun kaikki kamat oli raahattu sisään tuntu tää asunto jo ihan eri tavalla omalta kodilta. Ikkunat tänne vaihdettiin kai viime kesänä ja maalattiin seinätkin. Ainut miinus on tää lattia. Sinänsä muovimatto ei haittais, mutta siinä on paljon kaikenlaisia kulumia, painaumia ja muita värjäytymiä. Onneks matot auttaa siinä :-) Yks mun suosikkijuttu on ehdottomasti tuo seinän iso kartta. Se nyt käytännössä hallitsee koko huonetta, mutta mitäs siitä. Oon muutenkin vähän sellanen hälläväliä ihminen sisustuksen suhteen. Periaatteessa mitä enemmän nättejä värejä ja kuoseja ja ihania juttuja niin sitä parempi. Myös viherkasvit ovat vähän tätä kämppää yrittäneet vallata, niissäkin toki mitä enemmän sitä parempi. Paljon mun tavaroista on myös kierrätettyjä tai muuten randomisti matkan varrella mukaan tarttuneita. Kuten tuo sohvapöytä, jonka raahasin erittäin väsyneenä Kuopiosta bussilla Joensuuhun mukanani. Eikä sitä saanut siis edes mitenkään osiin.


Kun on persoonana todellinen sillisalaatti, niin asuntokin on samaa sarjaa.

xoxo,
Ilona-Anniina

2 kommenttia:

 1. Vessan kaakelit on hyvin samannäköiset kuin asuessani Peltolan asuntolassa 2006-2009 :D Ja nykyisen asunnon keittiön kaapit on tuota sävyä lähellä.

  Jos aavistelen oikein asunnon sijainnin (ja itsekin ehkä noita maisemia katsellut vuonna 2010), niin siellä on kyllä kivat lenkkipolut. Silloin tuli oikaistua vaan kouluun, mutta nyt keskustassa asuessa on muutaman kerran tullut käytyä siellä lenkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, kaikissa opiskelija-asunnoissa on selkeästi samoja piirteitä! Ja joo, tässä on ihanat lenkkipolut ja paljon vihreyttä vieressä. Luultavasti aavistelet oikeaan suuntaan :-)

   Poista