12. heinäkuuta 2017

Suklaaströsseliä ja kirppistelyä

Koska kello on 08:15 kun tätä postausta kirjoitan, haluaisin ihan ensimmäisenä alkuun jakaa yhden aamupalamuiston teidän kanssa. Viime Hollannin reissulta ei tullut sinänsä ostettua mitään tuliaisia itselle tai muille. Mietin pitkään reissuun lähtiessä että mitä hollantilaisia juttuja on ollut ikävä. Yhtä sellaista juustopasteijaa, olutta, kauppoja kuten Hemaa... ja ehkä vähän jopa hagelslagia? Kun näin lentokentällä tän kokoelman pieniä suklaa-/hedelmäströsselipaketteja, oli se ihan pakko saada. Leivän päälle ohut kerros margariinia ja päälle maitosuklaan, tumman suklaan tai hedelmien makuista strösseliä pienempänä tai isompana "silppuna". Tuli hetkessä ihan kunnon flashback viime syksyyn.

IMG_6039
IMG_6090

Joensuuhun on vihdoin ja viimein saapumassa kesä. Oon saanut käytettyä shortseja yhtenä (1!) päivänä tänä kesänä, itse asiassa juurikin tällä viikolla. Myös kesän ensimmäiset rusketusrajat ovat saapuneet. Enimmäkseen on kuitenkin pitänyt kulkea farkuissa tai muissa pidemmissä housuissa. Oon ostellut paritkin rennommat "kangashousut" tälle kesälle. Ne on ollut ihan arjen ykkösvaatteita, hengittävämpiä ja kevyempiä kuin farkut mutta silti suojaa esimerkiks tuolta raastavalta itikkamäärältä. Toukokuun lopussa kävin myös vähän taas uudistamassa itseäni, kun töiden loppumisen kunniaks kävin ottamassa neljännet reiät korviin. Kysymykseksi nousee vaan se, että miks kaikki nappikorvakorut myydään kolmen kappaleen seteissä - olenko ainut isokorvainen?

IMG_5892-horz
Farkut H&M, paita Cubus, kaulakoru ja reppu Primark
IMG_6001

Alennusmyyntien sijasta oon yrittänyt käydä enemmän kirppiksillä. Muutamia juttuja on kyllä ihan vaatekaupostakin tullut hankittua, mutta parhaat löydöt on ehdottomasti tulleet joko SPR:n Kontista tai Fidalta. Kontissa ja Fidassa on (hyväntekeväisyyden lisäksi) kivaa se, että ne on juurikin niitä paikkoja, joihin ihmiset vie kaikki oikeasti ylimääräiset pois. Siis ne vaatteet, joita ei oo jaksettu myydä kirpputoreilla tai jotka eivät oo löytäneet uutta omistajaa toista kautta. Sen sijasta, että näitä oikeasti hyväkuntoisia tekstiilejä heitettäis pois, ne saattaakin löytää kotinsa vaikka mun vaatekaapista. Muutamia kivoja perusjuttuja on löytynyt ihan naurettavan halvalla, mutta myös printtejä ja erityisesti kevyitä vaatteita on tullut osteltua just nyt paljon. Sen lisäks pari kivaa kotijuttuakin on löytynyt, muun muassa uus kulmikas kukkamaljakko eurolla ja punottu kori (johon mahtu just ja just 2kpl vessapaperirullia päällekäin!) parilla eurolla. Kierrätys ja kirppikset kunniaan. 

IMG_5826
IMG_5836
IMG_5854
IMG_5883

xoxo,
Ilona-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti